“Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyen bir liderin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinde bugünün ayrı bir anlam kazandığını düşünüyorum. Evet, tıpkı ülkemizde olduğu gibi dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir aslında.
Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan kadın.
O savaşı komuta eden Mustafa Kemal’i yetiştiren bir kadın.  
O cepheye oğlunu, eşini, kardeşini gönderen yine kadın.
Genç bir cumhuriyet kuruldu. Fabrikada, tarlada, okulda, hastanede hep kadınlar çalıştı. Bu yüzden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Dünyada hiçbir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim, diyemez!” diyerek Türk kadınının fedakâr tutumunun altını çizmiştir.
Bilindiği üzere Afrin’de devam eden bir operasyon var. Ülkemizin bekası açısından güney sınırında devam eden bu operasyona katılan askerlerimizin yolunu bekleyen, dualarını eksik etmeyen de en çok kadınlarımız desek yeridir. Çocuklarını, eşlerini, kardeşlerini bekleyenler de yine kadınlarımız.
Fakat tüm bunlara rağmen kadınlar ailede, sokakta, toplumda ayrımcılığa, eşitsizliğe, şiddete maruz kalıyor. Kadınlara kötü davranmak, sosyal, ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamak sadece ve sadece aciz bir zihniyetin gerçekleştireceği eylemlerdir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu sorunların da konuşulduğu bir farkındalık günüdür aslında. Kadınlarımız eğitim hayatı içerisinde, çalışma hayatı içerisinde ne kadar fazla yer alırsa biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine o kadar yaklaşırız. Kadınlarımızın eğitimli, donanımlı bireyler olmalarını sağlamadan gelişmiş bir toplum olmayı düşünemeyiz.
Kadınlara verilen değerin günlerin haftaların içine sıkıştırılmaması gerektiği bilincindeyiz. Bu yüzden şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki; Kadın olmadan hiçbir şey olmaz. Gelişmiş, mutlu refah içerisinde yaşayan toplumlar ancak gelişmiş, mutlu ve refah içerisinde yaşayan kadınların yaşamasıyla mümkündür. Ben bu düşünceler içerisinde tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; kadınlarımızın daha mutlu, daha özgür, daha gönenç içerisinde yaşadığı günlerin gelmesini temenni ediyorum. 
Editör: Haber Merkezi