Ödemiş Belediyesinde son yıllarda yaşanan işçilerin maaşlarının zamanında verilmemesi sorununu sık sık gündeme geliyordu.

Birçok işçi zamanında alamadığı maaşlardan dolayı sıkıntıya düşmüş ve bu konu ile ilgili sıkıntılarını dile getiriyorlardı. Ödemiş Belediye Başkan Adayı iken Ödemiş Belediyesi işçileri ile bir araya geldiğinde bu sıkıntıları bildiklerini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, işçilerin zamanında maaş alacağı sözünü vermişti.

Badem, göreve gelir gelmez belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışanların Mart ayı maaşlarının firmaların banka hesaplarına yatırıldığı müjdesini verdi.

Badem, “Çalışanın emeğinin karşılığını zamanında alması bizim için çok önemli. Ödemiş Belediyesi olarak bundan böyle 130 bin kişiye hizmet edeceğiz. Hizmetlerimizin düzenli ve zamanında yapılması için önceliğimiz personelimizin çalışma koşullarını en iyi şekilde düzenlemek ve çalışanlarımızın huzurunu sağlamaktır. Bu doğrultuda ilk olarak işçilerimizin alnının teri kurumadan maaşlarını yatırdık.  Seçimlerden önce de ifade ettiğimiz gibi, bizler çalışanın her zaman yanında olacağız ” dedi.

Ödemiş Belediyesi, 13 taşeron firma ile 404 işçi çalıştırıyor. Fen İşleri, İtfaiye, İşletme ve İştirakler (Ahrandı-Mezbaha-Sosyal Tesisler-Endeks Okuma), Su Kanalizasyon, Park Bahçe, Sağlık İşleri, İmar ve Şehircilik, Temizlik, Zabıta ve Kültür Müdürlüklerinde çalışan işçilere, taşeron firmalarla yapılan sözleşme gereği hak edişleri karşılığında her ayın ilk haftasında maaşlarının ödemelerinin yapılması gerekiyor. Ödemiş Belediyesi ile çalışan 13 taşeron firmanın 12’si hak edişlerini ilgili müdürlüklere ileterek, 7 Nisan Pazartesi günü itibariyle işçilerin Mart ayı maaşları firmaların banka hesaplarına ödendi.

Haber: Nazif harupçu

Editör: Haber Merkezi