NAZİF HARUPÇU/AYŞE AKYÜZ

    Ödemiş’in Ak Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem bir basın toplantısı düzenleyerek belediyenin borçları alacakları ve yapılacak projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

    Badem, bugüne kadar hizmeti geçmiş tüm belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek,14 ayrı belediye biriminin çalışmaları ve tanıtılması konusunda yeni belediye meclisi üyelerine brifing vererek meclis üyelerine bilinçlendirdiğini açıkladı.

   Başkan Badem “Sokakta dedikodular var. Sokakta yanlış bilgilendirilmeler var. Seçim beyannamemde Ödemiş’e yapılacak hizmetleri merkezi hükümetin gücüyle yapacağımı belirtim. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Projelerimizi hazırlayıp merkezi hükümetten gerekli desteği alacağız” dedi.

“Proje çalışmalarımıza başladık”

Proje çalışmalarına başladıklarını belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Köylümüzün gelirini artırmak için Orman Bölge Müdürlüğü ile köylerde bir proje başlatıyoruz. Ceviz, Kestane, fıstık çamı gibi ürünlerle köylümüze maddi yönden yarar sağlayacağız. Bu arada seçim beyannamesinde belirtiğimiz gibi, içinde gençlik merkezinin de bulunacağı bir spor kompleksi projesini gerçekleştirmek için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yer belirleme çalışmalarını başlattık”

Belediyenin borcu 23 milyar

53 personellin yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini belirten Badem, şuan da belde belediyelerden gelenlerle birlikte belediye bünyesinde 674 personellinin bulunduğunu açıkladı. Mahmut Badem “Belediyenin şuanda aylık 3.044.25 TL sabit gideri vardır.1 milyon liralık su gelirimizde yeni yasayla İz Su’ya devredilmiştir. Belediyemizin şuanda 23.274.801.75 TL borcu bulunmaktadır. Bu arda işçilerimizin 2013 yılında 3, 2014 yılında 1 olmak üzere toplam 500.929.00 TL alacağı vardır”

            2014 Mart ayında İller Bankasından 2.454.000 TL gelirken 10 Nisan da bu rakamın 1.610.000 TL’ye düştüğünü belirten Badem, “ İller Bankasından gelen rakamdan borçlar kesildiği için 571.000 TL belediyemize gönderilmiştir. Biz ancak Reklam, İlan, Pazaryeri, İmar gelirleri ve içişleri bakanlığının nüfusa göre göndereceği gelirlerle belediyeyi yürütmeye çalışacağız. Yapacağımız projelerle Ödemiş’e gerekli yardımları proje karşılığı merkezi hükümetten alırken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun da Ödemiş’e gerekli yardımları yapacağına inancım tamdır”

                  Kırmızıçizgilerimiz var

            Belediyede çalışan işçilerle ilgilide görüşlerini dile getiren Mahmut Badem seçimden önce belediye çalışan personelle dokunmayacağını belirtmişti.

Basın toplantısında buna değinen Başkan Badem “Biz çalışan görevini layıkıyla yapan herkese saygı duyarız. Ancak, bizimde kırmızı çizgilerimiz var. Bir arkadaşımız hala siyaset yapıyorsa, onun karşılığını görecek. Belediye çalışanının işi, maaşını aldığı insanlara hizmet etmektir. Siyaset yapıyorsa sayın başkanla bir geldiyse oda onunla bir gitmeyi hedefleyecek”

Editör: Haber Merkezi