HABER: MERT AKILLI

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem meclisten aldığı yetkiyle Birgi ve Çaylı mahallesinde yer alan zeytinlik alanlar için satış kararı aldı.

Birgi Mahallesi’nde 10 bin 400 bin metrekare, Çaylı Mahallesi’nde de 12 bin 926 bin metrekare zeytinlik Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak ihaleyle satılacak.
Daha öncede köy mallarının satışı ile ilgili yaşanan tartışmalar devam ediyor. CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen köy mallarının satışlarının peşini bırakmıyor. 
İhale öncesi daha önce CHP’li Tire Belediyesi’nin bu yöndeki satış kararına karşı ses getiren ve CHP İl Yöneticisi olduktan sonra AK Partili diğer belediyeler tarafından alınan satış kararlarına da karşı çıkan Yücel Özen’den tepki ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a çağrı geldi.
Özen satışı talan olarak yorumlarken, geride kalan yıllarda “Köylünün malı satılmayacak” açıklaması yapan İl Başkanı Delican’ı sözünü tutmaya çağırdı.
“Doğup büyüdüğüm toprakları ve burada yaşayanları düşündüğüm için bu görevdeyim”
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’de konuyla ilgili açıklamada bulundu.  Yücel Özen’in kendini gündemde tutmak adına mal derdine düştüğünü söyleyen Badem, “Merak etmesin onun düşündüğünden daha fazlasını kendimin doğup büyüdüğü Ödemiş toprakları ve vatandaşları için düşünüyorum” dedi.
Badem, “Hizmet etmek adına elimizden gelen her imkânı kullanıyoruz. Daha öncede köy malları satışı ile ilgili açıklamalarda bulunduk. Konunun sürekli gündem de olmasının, bu durumu tam manasıyla araştırmadan veryansın etmenin bir mantığı yok. Varıp ta köylünün kiraladığı malı yabancılara satmıyoruz. Bu konuda karar alırken meclise soruyor ve oy çokluğu ile bu karara varıyoruz. Ve öncesinde o yerde yaşayan vatandaşlarımıza soruyor önceliğimizin onlar olduğunu de belirtiyoruz. Bu yerlerin kira bedelleri masraflarını karşılamadığını da söylemiştik. Çarşamba günü satışa sunduğumuz yerler köy malı değil belediye malı kapanan Birgi ve Çaylı belediyesine ait mallar ayrıca. Yücel bey bir yerden tutturdu aynı şeyleri tekrarlamaya devam ediyor. “
Editör: Haber Merkezi