Son teknoloji araçların dağıtımına İzmir'in güney bölgesinde bulunan 8 ilçeden başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 aracın anahtarını belediye başkanlarına teslim etti.   
HABER: GÜLÇİN ÖNEM
Temiz ve sağlıklı kent için ilçelere bugüne kadar çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve 1000 adet moloz konteyneri hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak 90 temizlik aracı daha satın aldı. 30 ilçe belediyesine hibe etmek için 25 milyon 758 bin liralık maliyetle satın alınan araçların dağıtımına İzmir’in güney bölgesinde bulunan Tire, Kiraz, Selçuk, Beydağ, Kemalpaşa, Ödemiş ve Bayındır ilçelerinden başlandı.
8 ilçeye verilecek 24 araç için Kemalpaşa'da tören düzenlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin ve belediye bürokratlarının yargılandığı ve geçtiğimiz gün beraatla sonuçlanan mahkeme sürecine değinerek, bu süreçte desteğini esirgemeyen İzmirliler'e ve fedakarca çalışan belediye personeline teşekkür etti.
“Bizi İzmirliler ayakta tuttu”
27 Şubat günü İzmir Adliyesi'nde görüşülen davada mahkemenin beraat kararı aldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Zor bir süreçten geçtik. 6 yıllık sıkıntımız beraatla sonuçlandı. İzmir'de yaşayan hangi siyasi partiden hangi etnik kökenden hangi bölgeden olursa olsun bütün İzmirli hemşehrilerimiz 6 yıllık süre içinde bize inandılar; güvendiler ve bizi ayakta tuttular. Onların hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Bir teşekkürüm de belediyedeki mesai arkadaşlarıma. Üst düzey bürokratlarımızın büyük kısmı tutuklandıktan sonra geriye kalan arkadaşlarımız özverili ve yürekli çalışmalar yaparak İzmirli hemşehrilerimize hizmetlerimizin aksamaması için büyük özveride bulundular. Onlara da huzurunuzda teşekk&uum l;rü bir borç biliyorum. Beraat kararından sonra Adalet Kalkınma Partisi,  Cumhuriyet Halk Partisi,  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları,  bütün partilerden milletvekillerimiz,  dostlar,  arkadaş aradılar.  Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Onlara da huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.
“Ayrım yapmadan hizmet ediyoruz”
Büyükşehir Belediyesi, merkezi hükümet ve ilçe belediyelerinin etle tırnak gibi olduğunu, amaçlarının hemşehrilere  hizmet etmek olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz merkezi hükümetten aldığımız güç ve yetkiyle,  kaynaklarla,  ilçe belediyelerimizle uyum ve eş güdüm içinde hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. 13 yıllık belediye başkanlığı dönemimde özelikle ayrım yapmamaya, adil davranmaya çok aşırı özen gösterdim.
Teknoloji gelişiyor, bilim gelişiyor. Bilimi ve teknoloji rehber alarak,  yeniliklerden istifade ederek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz.  İlçe belediyelerine çevre temizlik faaliyetlerini yapmaları için 149 adet temizlik aracı ile 38 bin adet çöp konteyneri,  1000 adet moloz konteyneri dağıtmıştık. Bunların toplam bedeli 35 milyon civarındaydı. Şimdi de 30 ilçemize 3'er  adet olmak üzere 90 temizlik aracı dağıtıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk beş yıl 2 milyar olarak yatırım harcamamızı, ikinci beş yılda 4.5 milyara çıkardık. Üçüncü beş yılımızda bu rakam 8 milyar olacak. Bunu tasarruf ederek,  kentin,  belediyenin olanaklarını doğru kullanarak yapıyoruz. İlçe belediyelerimizin bugün olduğu gibi ihtiyaçlarına koşuyor,  ihtiyaç duyulan projelerine destek veriyoruz.  Verme ye devam edeceğiz".
Altyapı tamam
13 yıldır İzmir'in alt yapı ihtiyacını karşıladıklarını, artık İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi bir işletme haline geleceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Ulaşım, raylı sistem, vapur,  metro sıfırdan yatırımların bütçedeki payı azalacak.  Kentin tanıtılmasına,  turizmin,  tarımın,  hizmet sektörünün gelişmesine daha büyük katkılarda bulunacağız.  Biz 13 yıldır hemen hemen sadece ve sadece alt yapı ile uğraşıyoruz.  Kentimizin en az 30 yıllık 40 yıllık dönemini geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz.  Kurtarmaya çalışırken temiz hava,  temiz su ve temiz toprağı hedefliyoruz.  Çevre yatırımlarında bugün Türkiye'ye örnek bir belediyeyiz.  Eksiğimiz yok mu ? Var.  Bir türlü katı atık bertaraf tesisini yer bulup gerçekleştiremedik.  Çevre Bakanlığı'nda ça lışmamız iyi gidiyor.  İnşallah ÇED raporunu aldığımızda tesisi de en kısa zamanda yapacağız" dedi.
Kenetlenme çağırısı
Vatandaşları birlik ve beraberliğe de davet eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Ülkemizin üzerinde  oyun oynamaya çalışıyorlar.  15 Temmuz'da bunu gördek. Suriye'de yaşananlar ortada.  Terör amip gibi çoğalıyor.  Çeşitli isimler altında terör örgütleri ülkemizde terör faaliyetlerinde bulunuyor.  Biz hiçbir ayrıma bakmadan,  80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına  aynı nazardan bakarak,  kol kola girerek,  birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek başımızda belalardan kurtulmak zorundayız.  Ne kadar kenetlenirsek,  ne kadar birlik içinde durursak ülkemiz üzerinde oynanacak oyunları o kadar az hasarla bertaraf ederiz.  Buna gelecek kuşaklar için ihtiyacımız var".
Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısı ile Kemalpaşa ilçesindeki temizlik filosu yaş ortalamasının  20 - 25'den  5 yaşa düştüğünü söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 1.5 sene önce 2 araç almıştık.  Bugün 3 araç daha filomuza ekliyoruz.   Kemalpaşalılar’a daha kaliteli hizmet vermemizi sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Beraatla sonuçlanan mahkeme kararının ardından kendisine de çok geçmiş olsun diyorum" dedi.
Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, çevreye saygılı,  bireyin yaşam konforunu yükselten hizmetlerin artarak devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Kamu yönetimi yapmak,  yönetici olmak bu ülkede zor. Ama bundan daha da zoru siyaset yapmak ve çözüm üretmektir. Yerel yöneticilerin ortaya koyduğu güzel icraatlar halkımızın hayat konforunu yükseltiyor. Güzel işlere imza attıklarını görmek bizi mutlu ediyor. Bu araçları satın alarak belediyelere dağıtan Büyükşehir Belediye Başkanımız'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek,  Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, , Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  Torbalı Başkanvekili Yener Ülker ile Kiraz Belediyesi’nden Ali Turna, temizlik araçlarının anahtarlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.  8 ilçeye çöp konteyneri yıkama, moloz konteyneri taşıma ve vidanjörden oluşa 3’er adet temizlik aracı olmak üzere 24 araç hibe edilecek.  Araçlar daha sonra kuzey, yarımada ve merkez bölgede bulunan 22 ilçe belediyesine de teslim edilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi