Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Selçuk’un rakamlarını paylaşan Başkan Bakıcı; “ Selçuklular’dan bir beş yıl daha istiyorum. Ben 2019 AK Parti Selçuk Belediye Başkanı Adayıyım” dedi.

 Selçuklu gazeteci ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Başkan Bakıcı; Selçuk Belediyesi’nin harcamalarından, personel giderlerine kadar birçok başlık altında önemli açıklamalar yaptı.  Başkan Bakıcı yanı sıra harcama kalemleri ile ilgili de bilgi verdi.

“Biz yola çıkarken; hükümet belediye el ele Selçuk’ta güzel günlere” dedik. Buna mukabil tüm kurum ve kuruluşlarla bir işbirliği içerisinde uzlaşı içerisinde hareket edeceğimizi de ifade etmiştik. Bunu ne kadar gerçekleştirdik diye baktığımızda rakamlar ortada”  diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı Selçuk’a 4,5 yılda 536 Milyonluk yatırım geldiği bilgisini verdi. Başkan Bakıcı’nın Selçuk’a gelen yatırımlarla ilgili açıklaması şöyle; “Selçuk’a bakanlıklar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İZMİRGAZ, TEDES, DSİ, YİKOB, İZKA, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, kardeş şehirler aracılığıyla 292 Milyon 978 Bin 051 TL’lik bir yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımın yanında bizim bütçe ile ortaya koyarak yaptığımız yatırım 253 Milyon 148 Bin 668 TL olduğunu söyleyebilirim. Selçuk’ta 4,5 yıl içerisinde yapılan hizmetlerin bedeli 536 Milyon 126 Bin TL’ye yakın bir rakamdır. Bu rakam içerisine Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ve kamu kurum kuruluşlarının da yaptığı yatırımlar dahildir. Bu rakama doğal gaz da, terminal de, İZBAN, İçme Suyu ve halı sahalar da dahildir. Bütün bu yatırımları, arazi yolları, sıcak asfalt da dahildir. Kurumlarla yapılan ortak çalışmalar ve bizim çalışmalarımız bu rakamın içerisinde yer almaktadır” dedi.

Başkan Bakıcı’nın Selçuk’a yapılan yatırımlarla ilgili verdiği rakamlar şöyle;

“ YİKOB yatırımları 23 Milyon civarında

İBB yatırımları 90 Milyon civarında,

TCDD 104 Milyon civarında

DSİ yatırımları 20 milyon civarında.

İZMİR GAZ yatırımları şu anki değeriyle 14 milyon 500 Bin TL. TEDAŞ, Gediz Elektrikle gerçekleşen yatırımlar 8 Milyon civarında,

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yatırımlarımız 1 Milyon 70 Bin TL.

661 Bin TL halı sahalar ile ilgili yatırım var.

Biz uzlaşı kültürüyle tüm bu kurumlarla çalıştık ve neticede yaklaşık 300 Milyonluk yatırım getirdik. Kendi bütçemizden yaptığımız harcamalarla 536 Milyon TL’lik bir yatırıma ulaşıyoruz. Giderimiz 253 Milyon TL 148 Bin 668, gelirimiz 213 Milyon 467 TL’dir. İkisinin arasındaki farka baktığımız zaman biz 4,5 yılda 39 Milyon 681 Bin bir açıkla bütçeyi getirdik. Şunu samimiyetimle söyleyeyim bu konjonktürle bu rakamlar çok iyi.”

Borcumuz zor zamanlardan kaynaklanıyor

Selçuk Belediyesi’nin resmi sitesinden de açıklanan borç ile ilgili sorulara cevap veren Başkan Bakıcı; “Bizim 53 Milyon borcumuz var. Bütçe açığı 39 Milyon. Ama ödediğimiz borçlar da var. Ben göreve başladığımızda 16 Milyon 378 bin 982 TL Borç vardı. Ancak bu borç, bankalar, resmi kurumlar,  23 Ekim 2014’e kadar 27 Milyon 029. 467 TL olarak gerçekleşti. Bir önceki yönetimin bıraktığı borç yükü budur. Biz ülke olarak geçtiğimiz zor süreçlerden de etkilendik. Turizm gelirlerimiz düştü. Bizden önceki Deppo Efes, Efes Meslek Yüksekokulu ile ilgili bazı borçları ödedik.  Personelimize hiçbir zaman bir kuruş borç bırakmamaya gayret ettik” dedi.

Sokakta rahat bir şekilde dolaşıyorum

Selçuk Belediyesi, Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan işlere de rakam veren Başkan Bakıcı; “İŞKUR ile  2014 Nisandan bugüne 2 Milyon 955 Bin 813 TL Selçuk ekonomisine para girdisi sağlandı. Toplam 280 kişi istihdam edildi. 3 Bin 371 kişi İŞKUR’a başvurdu. 1515 kişi özel sektörde işe girdi.  Geldiğimizde hiç kimseyi işten çıkarmadık. Ben bu vebalin altına girmedim. Benim gibi düşüneceksin felsefesinden vazgeçmemiz lazım. Bu yaklaşım gereği kimseyi işten çıkarmadan bugünlere geldik. Zeynel Bakıcı kimsenin ayağına basmadığı için, gariban ihtiyaçlı zor durumda olan insanların çok büyük bir kısmını işe aldığı için Selçuk sokaklarında rahat bir şekilde dolaşıyor. Bu süreci insani düşünmek zorundayız. Adalet dediğimiz husus en fazla ihtiyacı olanı sahiplenmekten geçer” dedi. Selçuk Belediyesi’nin personel sayısı hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı Selçuk Belediyesi’nde toplam 547 personelin çalıştığını bu sayının 2014 Mart ayında 485 olduğunu belirtti.

Selçuk’un anayasası tamamlandı

“Selçuk gelişigüzel kullanılacak bir kent değil” diyen Başkan Bakıcı tamamlanan imar planlarının önemine değinerek; “ Biz bu kentte bir şeyi göz ardı edemeyiz. Üzerinde itina ile durmalıyız. Bundan kastım imara açma ve kentin arkeolojik ve doğal değerlerini korumaktır. Koruma amaçlı imar planlarını tamamladık. 1 /5000 Nazım İmar Planı’nı bitirdik. Bu çalışma bizden önceki dönemde başladı. Bu yönden bir önceki yönetimi tebrik ediyoruz. Nazım İmar Planı bir kentin anayasasıdır. 1/1000’lik uygulama İmar Planı’nı bitirerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdik. İmar planları bir kentin anayasasıdır. Bunun yanı sıra Şirince’nin korunması adına da gerekli plan çalışmalarını yaptık” dedi.

Kendimde o gücü buluyorum

Selçuk’ta yönetimde olduğu süre boyunca sosyolojik anlamda çok önemli temeller attığını belirten Başkan Bakıcı; “Bir önceki yönetimin yapıp da benim yıktığım hiçbir şey yok. Bu mantalite değişiminin bir örneğidir. Kale restorasyonu projesini devam ettirdik. Biz hemşehriyiz. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Hepimiz birbirimizi saygı duyacağız. Herkesin saygı ve sevgi duyduğu bir insan olmak istiyor ve tüm hemşehrilerime saygı ve sevgi duyma gücünü de kendimde buluyorum. Bizim örnek olma zorunluluğumuz vardır. Çocuklarımıza, gençlerimize örnek olma zorunluluğumuz vardır. Siyaset üstünlükler üzerine kuruludur, zafiyetler üzerine değil. Bu işi yapmak üzere herkes aday olabilir. Üstünlüklerinizi ortaya koyup çalışma yapabilirsiniz. Herkesin aday olmaya hakkı vardır. Ancak belden aşağı vurularak siyaset yapılmaz. Ben Selçuk’ta siyaset yapma biçimini değiştirirken bunu kastediyorum. Güçlü temeller attık. İnsanlar hem belediye içerisinde, hem de halk rahat nefes alıyor. Selçuk’a çok önemli mesajlar verdik. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Hiç kimseye husumet duymadık. Daha önceki iktidarın her projesini sahiplendik. Bunlar değişim dönüşüm açısından çok önemli değerlerdir. Buraya yatırım da getirdik. Olmaz denilen projeleri de gerçekleştirdik” dedi.

Millete sözde değil özde hizmetkar olunmalı

Görevde olduğu sürece hiçbir kurumla kavga etmediklerini belirten Başkan Bakıcı bir dahaki dönem aday olması sorulara da içtenlikle cevap verdi;  “ Bizim de eksikliklerimiz de var. Zaten mutlak anlamda bir başarı söz konusu değildir.  Belediye başkanlığı zenginleşme makamı değildir, şan şöhret makamı değil. Bu düşünceleri dışarıda bırakan insanların belediye başkanlığına talip olması lazımdır. Belediye başkanlığı makamı özveri ister. O makam şöhret yeri değildir.  Mütevazılığı, samimiyeti, özveriyi esas gerektiren yerdir. Sözde milletin hizmetkarıyız demekle olmuyor bu işler. Özde de davranışlarla bunu çalışma olarak da ortaya koymak lazım. Selçuklular’dan bir beş yıl daha istiyorum. Ben 2019 AK Parti Selçuk Belediye Başkanı Adayıyım” dedi.

Editör: Haber Merkezi