HABER: DİLEK AYVALI

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in talimatıyla Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tire Deveciler Derneği tarafından organize edilen 19. Tire Deve Güreşi Şenliği 27 Ocak 2019 Pazar günü yapılacak.

Pehlivan Develer Sahne Alacak

19.Su düzenlenecek 2019 Tire Deve Güreşlerinde birbirinden değerli pehlivan develer yer alacak. Ünü tüm ülkeye yayılmış pehlivan develer Maltepe Mevkiindeki güreş alanında boy gösterecek. Atça’dan Baybora, Salihli’den Çakır, Bodrum’dan Yıldız Han ve Heredot, Bayındır’dan Remzi Bey, Bağyurdun’dan Türker, Çine’den Kamil Tuncer’in Develeri başta olmak üzere pehlivan develer kıyasıya güreşecek.

Bolpaça ‘’Son Yılların En İddialı Güreşini Yapacağız" 

19. Tire Deve Güreşlerinin organizasyon komitesinin başındaki isim Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça 2019 yılında, bölgenin en iddialı deve güreşini yapacaklarını ifade ederek ‘’Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in talimatlarıyla başladığımız organizasyon için çalışmalarımızı tamamladık. Pehlivan develerimizin sahipleri ile görüşüp anlaşma sağladık, protokol imzaladık. Bölgenin şampiyon develeri, Tire Deve Güreşi Festivalinde yer alacak’’ Dedi.

Başkan Çiçek ‘’Tüm Güreş Severleri Bekliyoruz"  

Şenlik için bölgenin en ünlü develerinin kayıt işleminin tamamlandığını aktaran Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bu yıl organizasyona 15 binin üzerinde izleyicinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Çiçek, Tire'de deve güreşlerinin geçmişinin Kanuni Sultan Süleyman dönemine dayandığı bilgisini vererek, şöyle konuştu: "O zamandan bu zamana güreşler ilçemizde gelenek haline gelmiştir. İlçemizde deve güreşleri festival havasında gerçekleşmektedir. Çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşımız festivalimize bu zamana kadar hep yoğun ilgi gösterdi. Kazasız, kavgasız, dostça bir ortamda şu ana kadar belediye olarak 18 tane deve güreşi festivali yaptık ve 27 Ocak'ta 19.sunu gerçekleştireceğiz." Deve güreşleri etkinliğine Tire'nin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini de kaydeden Çiçek, çevre il ve ilçelerden vatandaşları da şenliğe davet etti.

Editör: Haber Merkezi