Bu yazı dizisinde 24 içinde hangi organın hangi saate pozitif ve negatif olduğunu yazıyorum. Takibinin kolay olması açısından organlara göre değil 24 saat üzerinden saat saat yazmaya devam ediyorum.

Öğlen Saat 13:00 – 15:00 Arası (Pozitif) / 15:00 – 17:00 Arası (Negatif) – İncebağırsak

Kalp öğlen saat 13:00 itibari ile kendini dinlenmeye alırken incebağırsak aktif halde çalışmaya başlar. Kalp çalışması ve kan dolaşımı bu saatlerde yavaşlarken iyi bir hazım için incebağırsak bedenin bir mola vermesini ister. Bu sebeple öğlen yemek sonrası hele birde ağır bir yemek yenmişse ağırlık çökmeye başlar.

İncebağırsak sinir sistemi tarafından yönetildiğinden her türlü gerginlik, stres onu rahatsız ederek blokaj oluşturur. Bu saatlerde mümkünse negatif ortamlardan uzak durmak (acılı şarkılar, filmler, haberler izlememek, negatif insanlarla görüşmemek gibi) ve öğle tatilini biraz daha uzatmak öğleden sonraki saatlerde bizim daha çok enerjik olmamızı sağlayarak üretkenliğimizi arttırır.

Saat 15:00 – 17:00 arası incebağırsak pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

Öğleden Sonra Saat 15:00 - 17:00 Arası (Pozitif) / 17:00 - 19:00 Arası (Negatif) – Mesane

İncebağırsak öğlen saat 15:00 itibari ile kendini dinlenmeye alırken mesane aktif halde çalışmaya başlar.

Zehirlerimizden arınmak, idrar yolları enfeksiyonlarından kurtulmak, kanı temizlemek için saat 19.00‘a kadar içilen her türlü içecek (her türlü derken sağlıklı olanlarını kastediyorum) en uygun saatlerdir. Ayrıca bu saatlerde idrar söktürücü özelliği olan ballıbaba otundan demlenerek içilen çay, ileri dönemde olası bir idrar yolu sorununu da ortadan kaldırır.

Saat 17:00 – 19:00 arası mesane pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

Öğleden Sonra Saat 17:00 - 19:00 Arası (Pozitif) / 19:00 - 21:00 Arası (Negatif) – Böbrek

Mesane öğleden sonra saat 17:00 itibari ile kendini dinlenmeye alırken böbrek aktif halde çalışmaya başlar.

Günün 17:00 – 19:00 saatleri arasında vücut zehirlerden arınmak için en verimli saatlerini yaşar. Bu saatlerde yapılan refleksoloji masajı her zamankinden daha faydalıdır (her zamankinden daha fazla canınız yansa da bu vücudun masaja cevap verdiği anlamına gelir).

Mümkünse saat 19:00’dan sonra özellikle yatmadan önce içme işlemine son verilmesi vücut için faydalıdır. Süt ve kakaodan uzak durulmalıdır. Bilinenin aksine süt bu saatlerden sonra bedenimiz tarafından işlenemediği için böbreklerimize yük olur. Yetişkinlere oranla daha çok bilinçaltı ile hareket eden çocukların ve saf bilinçaltı ile hareket eden bebeklerin süt içmeye direnmelerinin asıl sebebi budur. Çünkü bedenleri için neyin gerekli olup olmadığını bizden daha iyi bilirler. Süt bir içecek değil yiyecektir.

Saat 19:00 – 21:00 arası böbrek pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

(Haftaya devam edeceğim)

Sevgi ve huzurla kalın.