Bu yazı dizisinde 24 içinde hangi organın hangi saate pozitif ve negatif olduğunu yazıyorum. Takibinin kolay olması açısından organlara göre değil 24 saat üzerinden saat saat yazmaya devam ediyorum.

Sabah Saat 09:00 - 11:00 Arası (Pozitif) / 11:00 - 13:00 Arası (Negatif) – Dalak / Pankreas

Mide saat sabah 9:00 itibari ile kendini dinlenmeye ve yeniden yapılandırmaya alırken dalak ve pankreas aktif halde çalışmaya başlar. Bu yüzden 9:00’dan sonra yapılan kahvaltılar insanı yoracağından ağır gelebilir.

09:00 - 11:00 arası çocuklar başta olmak üzere tatlı / şeker krizine gireriz. Pankreasın görevi de kan şekerini kontrol etmek olduğundan bağlantılı olarak yiyeceğimiz her tatlı gıda (miktarı önemli değil) kan şekerini yükseltecek onu normal seviyeye getirmeye çalışan organımızın yorulmasına sebep olacaktır. Bu da enerjimizin düşmesine ve gün içinde ilerleyen saatlerde canımızın daha çok şekerli gıdalar istemesine sebep olur. En iyisi bu saatler arasında şekerli hiçbir şey yememektir.

Bu iki saatte eleştiri ve sevgisizliğe karşı daha hassas oluruz. Bana kalırsa tatlıya ihtiyaç duymamızın sebebi de budur. Çünkü duygusal bedende sevgi eksikliği yaşadığımızda fiziki bedende tatlıya daha çok gereksinim duyarız. Bu tatlı sevmeyenler sevgiye doymuşlar demek değildir. Fakat bunu burada uzun uzun anlatıp konuyu dağıtmayayım. Ayrıca dalak en verimli zamanında olduğundan enfeksiyonlarımız sabahtan öğlene kadar daha çabuk iyileşir.

Saat 11:00 – 13:00 arası pankreas / dalak pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

Sabah Saat 11:00 - 13:00 Arası (Pozitif) / 13:00 - 15:00 Arası (Negatif) – Kalp

Pankreas / dalak saat sabah 11:00 itibari ile kendini dinlenmeye alırken kalp aktif halde çalışmaya başlar.

Kalp bu kadar aktif halde çalışırken aşırı yemek yemek doğru değildir. En ideali açlığımızı giderecek kadar yemektir. Kendimizi aşırı yoracak işleri de başka bir saate kaydırmak akıllıca olacaktır. Eğer bedensel güç gerektiren işlerde çalışmıyorsanız. Hazır gıdalardan ve aşırı ağır yemeklerden bu saatte uzak durmanız yararınıza olur.

Saat 13:00 – 15:00 arası kalp pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

(Haftaya devam edeceğim)

Sevgi ve huzurla kalın.