Her organın geçen haftalarda yazdığım ruhsal, zihinsel ve bedensel ritim benzeri bir ritmi vardır. Tüm gün (24 saat) içerisinde hepsinin iki saat pozitif (çok aktif) ve hemen arkasından iki saatlik bir negatif (dinlenme ve yeniden yapılanma) devresi vardır. Bu ritim her gün, her organ için aynı saatlerde gerçekleşir. Organlarınızın ritmini bilmek sizin daha sağlıklı yaşamanıza yardımcı olur. Ebeveynler ve eğitimciler bu ritimleri bilerek çocukların uyku ve ders çalışma programlarını hazırlarlarsa çocuğun daha uyumlu olduğunu gözlemleyeceklerdir.

Size bu haftadan itibaren 24 saatte hangi organın hangi saate pozitif ve negatif olduğunu tek tek yazmaya başlıyorum. Takibinin kolay olması açısından organlara göre değil 24 saat üzerinden saat saat yazacağım.

Sabah Saat 7:00 – 9:00 Arası (Pozitif) / 9:00 – 11:00 Arası (Negatif) / Mide

7:00’de kalınbağırsak görevini tamamlamış dinlenmeye çekilmiştir. Midenin saati başlar. 7:00 – 9:00 arası tüm gücüyle çalışmaya ve siz ne yiyorsanız ondan enerji toplamaya başlar.

Burada çok önemli olan bir husus var. Enerji, yediğiniz şeylerden ziyade düşüncelerinizden depolanır. Mide bu iki saatte zihin ile iş birliği içinde olur ve bu pozitif devresinde yediğinizden çok kalktığınız andan itibaren ki ruh halinizin enerjisini depolar.  Bu da çoğu kez tüm gününüzün nasıl geçeceğini belirler. “Güne gülümseyerek” başlamanın etkisi burada da bir kez daha önemini gösterir. Kendinizi doğru dinlerseniz size neyin iyi geleceğini sizden başka kimse bilemez. O yüzden uzmanların sabahları o yenmeli bu yenmemeli demelerini bir kenara bırakın.  Bu saatte size kendinizi iyi hissettirecek şeyleri yiyin. Bu iyi enerji depolamanız için yardımcı olur.

Okuduğum bir kitapta şöyle yazıyordu, “Hiç kimse bir sabah somurtkanı olarak dünyaya gelmez. Ya kendimiz oluruz ya da kendimizi oldurturuz.”. Özetle bu saatin formülü şudur; huzurlu, gülümseyen, şükreden ve sakin biri ol. Etrafında birileri varsa ona mutlaka gülümseyerek “Günaydın.” de. Gazeteden ve haberlerden uzak dur.

Saat 9:00 – 11:00 arası mide pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır.  O yüzden bu saatlerde bir şey yemek mideyi aşırı yoracağından (ki zaten önceki iki saat tam gaz çalışmıştır) doğru değildir.

(Haftaya devam edeceğim)

Sevgi ve huzurla kalın.