“ Zenginimiz bedel verir/ Askerimiz fakirdendir.”  (Yemen Türküsü)

     Hükümet pek çok konuda olduğu gibi, Bedellik Askerlik işini de, çok konuşulacak olumsuzluklar sonucu açıkladı. Genelkurmayla ters düşme hali hiç de hoş değil.

     Başlangıçta Bedelli Askerlik; Yurt dışında çalışan, hani gurbetçi dediğimiz Türk Gençleri ile dünyanın herhangi bir yerinde Eğitim veya Akademik kariyer yapmak için bulunanlar, yine yurt içinde ayni gaye ile hak kazananlara ait bir uygulama idi. Şimdi ise bekaye, kaçak kim varsa ilk uygulamadaki gayeden uzaklaşılarak yapılıyor. 18 Bin TL. yi veren yararlanacak. Bence adil değil. İşin suyunu çıkardılar. “Askerlik işini, parası olanın bedelini ödeyip, yapıp kurtulunan bir hale döndürdüler. İktidar önce “Bedelli Askerlik yok.” diyor, bir gün sonra da “bedeli 18 bin lira” diye açıklama yapıyor. Ülkede her şeyin fiyatı artarken, bedelli askerlik ucuzluyor. Bir askerin ödediği miktarla,  AK. Saray’da kullanılan kadehlerden ancak 18 tane alınabilecek. Gerçekten ucuz değil mi?

     Kanuna son anda eklenen bir maddeyi hayli ilginç bulduğum için siz saygıdeğer okurlarımla paylaşmak istedim.

     “Askerliğe elverişli değildir.” Yani halk arasındaki tabiriyle çürük raporu alanların, Bedelli müracaat edip tekrar para vermesinin tek sebebinin; bu gerekçeyle aldıkları raporların gerçeği yansıtmadığından dolayı, böyle bir madde ile ileride ortaya çıkabilecek rüşvetle rapor alanlar da aklanmış olacaklar. Çok zekice değil mi? Araştırmacı gazeteciler, şimdiden hangi siyasetçinin oğlunun veya yakınının yani sahte raporluların peşine düşeceklerdir umarım, tabii yürekli gazeteciler…

           YAVUZ  BİNGÖL

     AKP. nin ülkeyi getirdiği noktada, sadece iş adamlarının değil, ülkede iş yapabilmek için sanatçıların da, iktidarın kuyruğuna yapışmaları gereği ortada.

     Dolayısıyla Yavuz Bingöl’ün tek bir tercihi var, kendisi de onu seçiyor. Yavuz Bingöl’ün ortaya koyduğu tavır, aile geleneklerine de uyuyor. Kendisi doğduğunda, anne babası, Alevi olduğu anlaşılmasın diye adını “Yavuz” koymuşlar. Bu davranış biçimi zamanla genlerine işlemiş olmalı ki; şimdiki tavrı anlayışla karşılanabilir!

KARANLIKLAR İÇİNDEN GÜN DOĞAR YA… ANİDEN

     İşte öyle bir şey…

Beşiktaş İngiliz devini yıktı ve gurubu lider bitirdi. İki defa kesilen ışıklar sonucu aydınlık doğdu.

Son günlerde gülmeyen yüzlerimize Beşiktaş, bir tebessüm getirdi. Tottenham’ı 1-0 yendi. Hem de as yıldızları, Denba Ba, Oğuzhan, Sivok, Atiba, Veli, Mustafa Pektemek’ten mahrum kadrosuyla. Farklı kulüplerin taraftarlarının da bu başarıya sevineceklerine eminim. Geniş bilgiyi TV. lerden ve Basından okumuşsunuzdur. Beşiktaş’ın bu galibiyeti ayni zamanda FİFA. Sıralamasındaki Ülke Puanına kattığı artı değer açısından da önemli bir durum.

Saygılarımla..