Uzun süren bir kış mevsiminin ardından yaz nihayet geldi derken yine yağmur, yine soğuk yazı biraz daha öteledi. Yazın geç gelmesinden ziyade daha önemli olanı artık maalesef iki mevsim yaşar hale gelmemiz; yaz ve kış. Çocukluğumuzun ilkbaharına da sonbaharına da hasret kaldık.

Eminim bu durumdan giyim sektörü de çok şikayetçidir. Çünkü artık baharlık diye tabir ettiğimiz kıyafetler çok rağbet görmüyor. Herhalde en kazançlı çıkanlar klima üreten ve satanlar. Zira ya sıcakta ya da soğukta ihtiyaç duyarız iklimlendirme cihazlarına. Ama ekonomik kaygı ve beklentilerden çok baharsız bir hayatın insanoğlundaki etkisinin daha önemli olduğu kesin.

Bu değişimle doğanın yavaş yavaş uyanışını izleme keyfinden mahrum oluyoruz. Bilim insanlarının söylediği gibi ne yazık ki biz bu
hale getirdik Dünyamızı. Günlük ve bireysel kaygılarımızla doğayı katlederken geleceğimizi de çocuklarımızı da görmezden geldik. Yeşil doğa muhafızlığı yapmaya çalışan Green Peace’lere gülüp geçtik hatta yaşadığı kentteki ve sahillerdeki çöpleri ve atıkları toplayan doğa dostlarını hakir gördük. Belki de yıllardır kirlettiğimiz doğa ve tabiat ana bizlerden böyle intikam alıyor, teker teker sevdiklerimizden mahrum bırakarak.

Edebiyat dünyası ve şiir severler de mutsuz. Çünkü ne şairler eskisi gibi baharla gelen ilhamı yakalayabiliyor ne de insanoğlu eskisi kadar tadına varıyor baharın. Şiirler bile baharı özler oldu dizelerinde.

Sadece doğa değil insanoğlu da iki mevsimden ibaret hale geldi. İnsanımız duygusal olarak ya yazın parlaklığını, sıcaklığını yaşıyor ya da kışın soğukluğunu ve donukluğunu. Hatta yazın kışa göre daha kısa olması gibi hayatımızın karanlığı da aydınlığından biraz fazla olmaya başladı maalesef. Korkum baharın yanında bir gün yazlarımızın da silinip gitmesi.

Baharı doya doya yaşayamadık ama biliyorsunuz futbol ligleri tarih olarak yaz başlamadan yani yaşanması gereken baharın bitiminde sona eriyor. Avrupa ya da Dünya şampiyonası olmazsa futbolseverler yazı futbolsuz geçiriyor. Bu sene de yazı futbolsuz geçireceğiz. 

Uzun zamandır okurlarımdan gelen “yeni yazı dizisi yok mu?” sorusuyla sıkça karşılaşıyorum. Ben de hem yazın futboldan uzak kalanlara bir nebze futbol tadı vermek hem de yazı dizisi bekleyen okurlarımın isteğini karşılamak için bir futbol kulübünün hikayesini yazı dizisi olarak sizlerle paylaşmaya karar verdim. Malum hayatımız da biraz futbola benziyor.

Yeni yazı dizim çok yakında sizlerle olacak .