Bu, aslında Atatürk’ü sevmeyen, Atatürk’e haince dil uzatan vatan hainlerinin, muhafazakâr kesimin kendilerine sorması gereken bir soru. Kafalarını belli bir noktaya odaklayan, dini çıkarlarına alet edenlere engel olduğu için Atatürk’ü düşman belleyen, dinimizi kendi dilimizle anlayacağımız şekilde öğrenmemiz için ezan ve duaları Türkçeleştirmesini din düşmanlığı sayan kişilere bunu anlatmak çok zor. Ancak yine de ümidimi tamamen kaybetmedim. 

Herkes önce şunu kavramalı. Atatürk demek bağımsızlık demek, demokrasi demek, vatanseverlik demek, ilericilik demek, gerçekçilik demek. Atatürk olmasaydı bunların hiçbirine sahip olamayacaktık. 

Eğer Atatürk kurtuluş ateşini yakmasaydı ne olurdu acaba? Aslında her Türkün bu soruyu kendine sorması gerekiyor. Koyun önünüze tarih atlasını. Önce Sevr Antlaşması sayfasını açın. Bize emperyalist devletlerin nereleri bıraktıklarına bakın. Daha sonra bugünkü siyasi Türkiye haritasına göz atın. Sınırları karşılaştırın. Atam olmasa İstanbul ve İzmir bizim olmaz, , 'in kemikleri sızlardı. Anadolu işgal olur, Alparslan kahrolurdu. 

Atatürk, vatanı elbette tek başına kurtarmadı. 300 binden fazla şehit, yüz binlerce gazi, yanında yer alan komutanlarla başardı. Yalnız burada unutulmaması gereken bir nokta var. Bu askerler Balkan, Trablusgarp ve I. Dünya Savaşlarında da vardı. Neden orada başarılı olamadı da Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale Cephesinde başarılı oldular? İşte burada Atatürk’ün önemi ortaya çıkıyor. Çünkü savaşta komutanın rolü çok önemlidir. Türk toplumunun Kurtuluş Savaşı dışında hiç bir direniş destanı yoktur. Şimdi bazıları konuyu fetihlere getirebilir. Fetih başka, direniş başka. Vahdettin’in tahtını koruma uğruna vazgeçtiği vatanı bize yeniden sunan Atatürk’ten başkası değildir. 

Atatürk’ün çıkıp vatanı kurtarma düşüncesini ortaya attığı dönemde İstanbul’daki yönetim tümüyle düşmana teslim olmuş, ülkenin her tarafı işgalde, ulus yoksul, dış borç gırtlakta, yok olmak üzere olan bir devlettik. Atatürk ortaya çıktı, çok kısa bir sürede bu viraneden kendi kendine yetebilen, bununla da kalmayıp küllerinden doğduğu devletin borçlarını da ödeyen, ulusça aydınlanma yoluna giren, halkını padişahın kulu olmaktan sıyırıp vatandaş statüsüne yükselten, tüm dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumuna gelen bir ülke kurdu. 

Atatürk olmasa bugün ülkede cirit atan yobazlar çok mutlu olacaktı. Harf devrimi yapılmayacak, sanki ulusal alfabeleriymiş gibi Arap harflerini okuyup yazacaklar, öğrenme kolay olmadığı için okuryazar oranı düşük olacak, halk cahil kalacak, bu cahil halkı istedikleri gibi kandırabileceklerdi. Onlara göre kılık kıyafet devrimi yapan, Hicri takvimi kaldırıp Milat takvimini koyan, cuma tatilini bırakıp cumartesi pazarı tatil yapan Atatürk, İslam’a ait ne varsa yok etmiştir. Bunun yanında başbakanlarının lafına bakıp doğruluğunu araştırmayı bile gerek görmeyen bu kişilere göre camiler ahır, parti binası yapılmış, Allah adı yasaklanmış, açık açık kuran okunamamış, içki serbest bırakılıp halk alkolik yapılmış. Sanki Atatürk herkesin alnına içeceksin diye silah dayamış. Bunlar şeriatı savunan yarın şeriat gelse cezadan ilk kaçacak insanların çarpıttığı saptamalar. Bunların aklı fikri kadınların namahrem yerlerindedir, ama lafa gelince Atatürk İslam’ı kirletti. Doğru siz çok biliyorsunuz. İslam’ı, Atatürk batırdı. Kafanıza o düşünceleri de o soktu. Atatürk olmasa şu an Allah’ın en sevgili kuluydunuz. Ah Atatürk ah! 

Sevgili hanımlar bilhassa sizlere söylüyorum. Atatürk olmasa medeni kanun olmayacaktı. Ve siz bugün yararlandığınız çoğu haklarınızdan mahrum olacaktınız. Mirastan erkek kardeşinizle eşit pay alamayacak, seçimlerde oy kullanamayacak, muhtar, belediye başkanı, milletvekili olamayacaktınız. Bugünkü İran ve Afganistan’daki kadınların durumlarını araştırın. Onlardan bir farkınız olmayacaktı. Eşiniz yanınıza 3 eş daha alabilecekti. Mahkemelerde tek başınıza tanıklığınız kabul olmayacaktı.   

Ata’ma dinsiz diyen vefasızlar bilmiyorlar ki Atatürk sadece Türkiye’yi kurtarmadı. Aynı zamanda İslamiyet’i de kurtardı. O olmasaydı İslam doyasıya yaşanmazdı. İslamiyet bugün hala dünya üzerinde yaygın ise en başta Atatürk sayesindedir. Allah Türk milletine ve Müslümanlara acımış olacak ki onu bize gönderdi. O komşumuz olan çoğu ülkenin yüz yıldır yapamadığı reformları çok önceden yaparak bir mucize yarattı. 

Tarih bize göstermiştir ki bazı insanların yeri asla doldurulamaz. Atatürk olmasa başka biri olurdu gibi cevaplar kolaycılığa kaçmadır. Evet, o olmasaydı başka birileri muhakkak olurdu. Ama onun gibi olur muydu? Bugün Atatürk olsaydı şu anki durumda olur muyduk? Yani şu an Atatürk yok, ne haldeyiz. Onun için bir daha gel Samsun’dan diyoruz. 

Sizin sevip sevmemeniz umrumuzda değil. Kabul edemeseniz de bu milletin Atatürk sevgisi bitmez. Saygılarımla, hoşça kalın.