Haber: Faruk ÇARK

Bu kapsamda, Torbalı’nın Subaşı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan çay bölgesine yönelik gelen ihbarı değerlendiren ekipler, istihbari çalışmalar sonucu bölgeyi ablukaya aldı. Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce yapılan aramada 80 cm ile 1,5 metre boyu arasında değişen yüze yakın kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Mısır tarlasını esrar tarlasına çevirdiler!
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Torbalı’da da uyuşturucu, gençleri günden güne zehirlemeye devam ediyor. Torbalı’nın birçok bölgesinde satışı yapılan uyuşturucuya karşı savaş açan güvenlik güçleri, uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe vuruyor. Son dönemde suç oranlarında ciddi bir düşüşün yaşandığı Torbalı'da, Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirmek isteyen uyuşturucu tacirlerine bir darbe de Torbalı İlçe Jandarma ekiplerinden geldi. Bayram nedeniyle onlarca kilo esrarı piyasaya sürmek üzere olan uyuşturucu tacirlerinin esrar tarlasına öğlen saatlerinde operasyon düzenleyen ekipler, düzenbazların esrar üreticiliği ve yetiştiriciliğindeki tekniğine şaştı, kaldı.
“4 saat boyunca bölge didik didik arandı”
Torbalı’da ilk olarak sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. İzmir Aydın Karayolu Subaşı Mahallesi mevkiinde plakası henüz belirlenemeyen bir motosikletli şüpheli ile jandarma ekipleri arasında sıkı bir kovalamaca yaşandı. Çaybaşı Mahallesi mevkiinde kayıplara karışarak izlerini kaybettiren motosikletlileri yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti. Jandarma ve polis ekiplerinin işbirliğinde Çaybaşı, Pamukyazı ve Subaşı Mahalleleri mercek altına alındı. Yapılan çalışmalar neticesinde Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İzmir Aydın Karayolu Subaşı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir bölgeyi ablukaya aldı. Mısır tarlalarının yoğun olduğu bölge de çalışma başlatan jandarma ekipleri, 100’e yakın hint keneviri kökü (Esrar) ele geçirdi. Uyuşturucu tacirlerinin hint kenevirlerini aynı bölgede farklı noktalarda eşit sayıda yetiştirmesi ise jandarma ekiplerini bir hayli uğraştırdı. Mısır tarlaları arasında hint keneviri avına çıkan ekipler, 4 saatlik çalışmanın sonucunda 100’e yakın hint keneviri kökünü tespit etti.
“Ele geçirilen kök kenevir bitkileri imha edildi”
Esrar köklerinin tespit edilmesiyle birlikte bölgeye çok sayıda jandarma ekibi yönlendirildi. Kısa bir süre sonra bölgeye gelen takviye destek, çevrenin güvenliğini sağlayarak, bölge de kuş uçurtmadı. Operasyonu titizlikle sürdüren ekipler, kısa bir süre sonra mısırların ekili olduğu bölgenin Kamu malı olduğunu tespit etti. Herhangi bir vatandaşa ait olmayan ve kamu adına görünen bölge de hint kenevirlerinin parçalı olarak yaygın bir şekilde üretildiğini tespit eden ekipler, uyuşturucu tacirlerinin peşine düştü. Ele geçirilen 100’e yakın hint kenevirini imha eden jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Haber Merkezi