HABER: DİLEK AYVALI

20 Haziran 2017 günü saat 08.00 sıralarında Tire’nin Ketenci Mahallesi Yeniceköy Sokak üzerinde ikamet eden Ömer S. (79) isimli vatandaşı şüpheli M.P. (25) vatandaşın hem cep telefonundan hem de sabit ev telefonundan aynı anda aradı. M.P. kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak Ömer S.’nin FETÖ/PDY üyesi olduğunu iddia etti. M.P., Ömer S.’nin evinde arama yapacaklarını, evde bulunan ziynet ve değerli eşyaları istenilen yere getirmelerini, bu konuyu polise bildirmemeleri yönünde telkinlerde bulundu.

Ömer S., Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılar aklına gelerek dolandırıcıya inanmadı ve evde bulunan bir diğer telefonla 155 polis imdat hattını arayarak ihbarda bulundu. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri harekete geçerek mağdurun evine gitti. Mağdur bu sırada telefonda dolandırıcı ile görüşmesini sürdürüyordu.

Sabit telefon da cep telefonu da dolandırıcı tarafından açık tutulan mağdur Ömer S. dolandırıcıyı polisin talimatıyla istediği ziynet eşyalarını alması üzerine evine çağırdı.

Şüpheli M.P., mağdur Ömer S.’nin evinin yakınındaki Yeniceköy Camisi önünde Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

M.P. bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi