HABER: DİLEK AYVALI
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Tire’de 9 ayrı hırsızlık olayına karışan zanlıyı bizzat ilçe Emniyet Müdürü Hasan Özge’nin yönettiği operasyonla uzun soluklu takibin ardından yapılan titiz çalışma sonrası yakaladı.
Tire İlçe Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre İlk olarak 10 Ocak 2018 gecesi Tire’deki bir kuaför salonuna girerek 2 televizyon çalan şüpheli aynı işyerinden bir de makas çalmayı ihmal etmedi. Kuaförde yaşanan bu olay üzerine harekete geçen ekipler yaklaşık 40’a yakın kamerayı tek tek incelediğinde ise zanlının başka yerlerde de hırsızlık yaptığını tespit etti.
Hızını alamayan zanlı kuaförden çıktıktan sonra bir okulun kantinine girip içeride bulunan yiyecekleri yedikten sonra, başka bir büfedeki bozuk paraları alarak yine çaldığı bir motosiklete binerek Tire’den ayrıldı.
Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler yapılan çalışma sonrası zanlının Tire’den ayrıldıktan sonra Bayındır ilçesinde de hırsızlık olaylarına karıştığını tespit etti. Bayındır ilçesinden de bir motosiklet çalarak tekrar Tire’ye gelen zanlı burada tekrar başka bir büfeden televizyon ve işyeri sahibine ait montu çaldıktan sonra yakalanacağını anlayınca yanında getirdiği motosikleti bırakarak tekrar Bayındır ilçesine kaçtı.
Kaçışı esnasında 3. kez motosiklet çalan zanlının Tire’de bıraktığı motosikletin üzerinde ise çalınan televizyonların kumandaları bulundu.
Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, Mobese ve işyeri kameralarından temin ettikleri yaklaşık 50 saatlik görüntüyü titizlikle inceleyip görüntüleri olay yerlerinden elde edilen delillerle birleştirince 9 olayında failinin 15 yaşındaki Ş.K. olduğunu tespit ederek Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışmayla Ş.K.‘yi Bayındır’da yakaladılar. Zanlının suçunu itiraf etmesi sonrası çalmış olduğu 3 adet televizyon, 2 adet motosiklet ve diğer eşyaları sakladığı yerden bulan ekipler eşyaları sahiplerine teslim etti. Gözaltına alınan şüpheli Ş.K.’nin Tire İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Editör: Haber Merkezi