Gözaltına alınan 2 kişinin, yine gözaltına alınan adliye personelinin emekli astsubay ve uzman çavuş olan abileri olduğu öğrenildi.

Son operasyonda gözaltına alınan Tire’de görev yapan 5 infaz koruma memuru ve 1 adliye personelinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Tire İlçe emniyet Müdürlüğü tarafından 308 ev, işş yeri, okul, yurt, öğrenci evi ve araç gibi farklı noktalara baskınlar ve yapılan bu baskınlar sonrası 137 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

137 kişi hakkında işlem yapılan operasyonlar ve gözaltı süreci sonucunda toplam 68 kişinin tutuklu olduğu, 49 zanlının adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 5 kişinin serbest bırakıldığı ve 5 zanlının da halen firari olduğu ve 10 kişinin halen gözaltı sürecinin devam ettiği bilgisi alındı.

Tire’de yapılan 308 operasyon kapsamında 4 yurt, 4 okul ve 6 öğrenci evine baskınlar yapıldı.

Operasyonlar kapsamında Tire Emniyeti’nde görev yapan ve gözaltına alınan komiser yardımcısı C.Ş. adli kontrol kaydıyla serbest bırakılırken, 1 komiser ise halen gözaltında tutuluyor. Örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen polis memuru R.T ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonların titizlikle sürdürüleceği bilgisi ile birlikte örgütün Tire’deki ana yapısını oluşturan iskeletinin çökertildiği bildirildi. Operasyonlarda çok sayıda basımı durdurulan gazete, dağıtımı yasaklanan kitap, bilgisayar diskleri, para makbuzları gibi bilgi, belge ve dokumana el konuldu.

Editör: Haber Merkezi