HABER: Dilek Ayvalı

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, 24 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık suçunun aydınlatılması ile ilgili Tire İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurlarına üstün başarı ödülü verdi.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile tören başladı. Açıklamada ,“Tire ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayında Emine Erkoç isimli yaşlı kadın 3 kez dolandırılmış, dördüncü kez şahısların dolandırıcılık girişiminde Tire Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunarak yardım istemişti. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin başkanlığı, Komiser Yardımcısı Cafer Şentürk’ün koordinesi ile yürütülen operasyonda Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Personelinin yoğun çalışmaları neticesinde şüpheli İsmail Baykuş yakalanarak gerekli işlemler yürütüldükten sonra 25 Mayıs 2016 tarihinde nitelikli dolandırıcılık suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, ardından tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.


Daha sonra Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve 25 polis memuruna üstün başarı belgelerini verdi.

“SUÇLA MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Törende konuşan Kaymakam Demirezer, “Bu ekip çalışmasını gerçekleştirip sonuç alındığını için hepinizi tebrik ediyorum. Bu telefonla yapılan dolandırıcılık olayları vatandaşımızın çok canını yakıyor. Tüm iletişim vasıtaları ile yapılan uyarılara rağmen yine de vatandaşımız bu kişilerin tuzağına düşüyor. Vatandaşımızın bu durumda içindeki psikolojiyi bilmek lazım. Korkunun etkisi altında kalan vatandaşlarımız mantıklı düşünemiyor. Bunu okumuş ya da cahil, iyi eğitimli veya eğitimsiz diye ayırmak mümkün değil. Bu olayların farklı şekilde de olsa devam edeceğini düşünüyorum. Yaşanan olayda 210 bin liralık bir dolandırılma söz konusu. Bu belki de devam edecekti. Belediyeden yapılan uyarı anonsunu duyan vatandaşımızın savcılığa müracaat etmesi sonucu ortaya çıktı. Dolandırıcı uzun bir takip sonucunda yakalandı. Suçla mücadele devam edecek. Sizlerin asli görevi suç işlenmesi önlemek suçlu ile mücadele ederek etkisiz hale getirmek. Her başarılı çalışma tarafımızdan her zaman ödüllendirilecektir. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

TİRE’DE SUÇ VE SUÇLU İLE MÜCADELEDE BAŞARI ORANI YÜKSEK

Genel bir değerlendirme yapıldığında Tire’deki olaylar hakkında istatistiki bilgileri de veren Kaymakam Demirezer, “13 Haziran 2016 İtibariyle Tire’de yaşanan 535 toplam olayın 19 tanesinin faili meçhul. Yüzde 96 seviyesinde bir fail belirleme var. Bu da gurur duyulacak başarı oranı. 2014 -2015 yıllarını değerlendirecek olursak, 2014 yılında bin 463 olaydan bin 411’inin faili belirlenmiş. Oran yüzde 96. 2015’te bin 130 faili belli, 40 da faili meçhul olay yaşanıyor başarı oranı yüzde 97’nin üzerinde. Emniyet teşkilatımızın başarısının devamını diliyorum. Tirenin huzurlu bir kent olarak yönetimini devam ettiririz inşallah” dedi.


“KORNA ÇALANA GEREKEN CEZALAR UYGULANACAK”

“Tire’yi çok gürültülü bir kent olmaktan, her sevincin aşırı korna çalınarak kutlanmasından bir an önce çıkarmalıyız diyerek konuşmasını sürdüren Demirezer, “Birinin mutluluğu sevinci çoğunluk için eziyet haline geliyor kornalar nedeniyle. Motosiklet grupları da dâhil. Sünnet ya da düğün için tören yerine gitme yahut gelin alma sırasında gündüz saatlerinde korna çalınmasına kimse alındırış etmeyebilir pek ama gece saat 12.00’den sonra yine gürültü ve korna ile şenliği ve eğlenceyi devam ettirmek kabul edilemez bir durum. Gece korna çalan vatandaşlarla mücadele etmenizi istiyorum. Korna çalan vatandaşların plakası alınacak ve uygulanması gereken cezalar uygulanacak. Kampanya yapmak anlatmak yeterli olmuyor. Cezai yaptırımla karşılaşması gerekiyor vatandaşın. Vatandaşların büyük çoğunluğu bu durumdan gürültüden rahatsız. İlçedeki sivil toplum kuruluşları ile de yaptığımız toplantıda polisin bunlarla mücadele etmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Tire sakin kent yönüyle de öne çıkmalı. Türkiye’de 11 ilçe sakin kent olarak kabul ediliyor. İzmir’de 2 ilçe sakin kent niteliğinde. Oralarda da kutlamalar yapılıyor ama aşırı korna çalarak gürültü yapılmıyor. Benzer bir çalışmayı ilçede yapıp başarılı olalım istiyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törende İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Komiser Yardımcısı Cafer Şentürk ile Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları Aycan Potuk, Adnan Kaya, Enver Dursun, Hakan Yavuz, Bilal Uçar, Hasan Enez, Ahmet Atmaca, Celal Karahan, Aşkın Murat Erdinç, Gültekin Gümrah Kar, Rüstem Çavuşoğlu, Erkan Gündüz, Şener Sorcu, Hüseyin Gökaslan, Barış Ezik, Adil Aydın, Güven Öden, İsa Ekiz, Siyamettin Sönmezer, Metin Çakar, Cem Saygınlı, Vedat Cengiz, Mehmet Cengiz Taşdemir’e üstün başarı ödülü verildi.

Editör: Haber Merkezi