Haber: Dilek Ayvalı

Tire İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Mobese (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) Kameralı Güvenlik Sistemi’nin yeni ilçe emniyet binasının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte devreye girdiğini söyledi.

2014 yılında başlayan Mobese Kameralı Güvenlik Sistemi çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmış ancak ilçenin izlenmeye başlanması için Emniyet Binası inşaatının tamamlanarak personelin yeni binaya geçmesi beklenmişti. Yaklaşık 3 yıl süren yeni Emniyet Binası inşaatı tamamlandı ve müdürlük geçtiğimiz hafta yeni binada hizmet vermeye başladı.

KAMERALAR 24 SAAT ÇALIŞACAK

Tire’deki Mobese sistemi ile ilgili bilgi veren Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, “Emniyet Müdürlüğü binasındaki mobese takip merkezinde ilçe merkezinin 3 giriş noktasına (Torbalı, Selçuk ve Gökçen) konulan plaka tanıma sistemine sahip kameralar ile ilçe merkezindeki 19 farklı noktaya yerleştirilen 47’si sabit, 7’si ise 360 derece hareket kabiliyetine sahip kameralarla artık ilçe merkezi 24 saat izlenerek güvenlik çok daha rahat sağlanacak. Özellikle, suçluların takibi, trafik kural ihlalleri ve trafik kazalarının takibi ile kayıt altına alınması çalışmalarını kolaylaştıracak. Kamera takip merkezinde 24 saat boyunca uzman personel görev yapacak” dedi.

Kiremitçi, “MOBESE HİZMETE GİRDİ, SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLSUN”

Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Mobese İzleme Merkezinde basın mensuplarına sistem ile ilgili daha detaylı bilgiler verdi. Kiremitçi vatandaşları da uyararak şöyle konuştu, “İlçe merkezinin her yerini kontrol altına alacak ve güvenlik noktasında ilçenin daha huzurlu olmasını sağlayacak olan mobese kamera sistemi çalışmaya başladı. Bu kameralar yoluyla trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin adreslerine fotoğraflı bir şekilde cezaları gönderilecek. Özellikle hatalı park, Kask ve kırmızı ışık gibi trafik kural ihlali yapan sürücler ceza ile karşı karşıya kalacaklar. Sürücülerimizin bu anlamda mağduriyet yaşamamaları için daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Kiremitçi daha sonra basın mensuplarına yeni emniyet binasını gezdirdi. Basın mensupları, uzun zamandır kötü çalışma koşulları altında hizmet vermeye çalışan emniyet personeline yeni ve hak ettikleri kalitedeki hizmet binasındaki çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi