Olay, bu sabah saat 07: 30 sıralarında Taştepe Mevkii'nde bulunan bir tavuk çiftliğinde meydana geldi. Yaşanan olayda 45 yaşındaki Kadir Muhammed Simavi isimli Suriye uyruklu bir kişi başından vurularak öldürüldü.


İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte 
Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçıp Tire'deki bir tavuk çiftliğine yerleşen Kadir Muhammed Simavi, bir süredir ailesiyle birlikte burada çalışıyordu. Simavi, aynı tavuk çiftliğinde çalışan işçilerden 32 yaşındaki arkadaşı Harun K. ile bu sabah belirlenemeyen bir sebepten tartışmaya girdi. Tartışmanın şiddetlenmesiyle birlikte iddiaya göre kurusıkıdan bozma ruhsatsız tabancasına davranan Harun K., Simavi ile boğuşmaya başladı. Boğuşma esnasında Harun K.'nın elindeki tabanca ateş aldı. Patlayan silahtan çıkan mermi Muhammed Simavi'nin başına isabet etti. Yere yığılan Simavi olay yerinde hayatını kaybederken, cinayetin zanlısı kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, cinayetin işlendiği saatlerde tavuk çiftliği yakınlarında dağ kekiği toplayan kişilerin ihbarı üzerine olay yerine gitti. Olay yerinde kapsamlı bir inceleme başlatan Jandarma, cinayet zanlısını yakalamak için eşine az rastlanan bir taktik uyguladı.

KATİL ZANLISI OLAY MAHALLİNE GERİ DÖNDÜ

Tire'de yaşanan olay, 'Katil olay yerine mutlaka geri döner' teorisinin gerçek olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi. Maktul, yapılan incelemelerin ardından olay mahallinden kaldırıldı. 
Jandarma da incelemelerini tamamladıktan sonra çiftlikte gizli bir ekip bıraktı ve olay yerinden ayrıldı. Yakınlarda bir yerlerden olay yerini gözetlediği düşünülen katil zanlısı, jandarma araçlarının uzaklaşmasını fırsat bilerek olay yerine geri döndü. Olay yerinde bulunan gizli ekip, geri dönen katil zanlısını kıskıvrak yakaladı. Cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak gözaltına alınan Harun K.'nın duyma engelli olduğu ve ifadesinin özel tercüman aracılığıyla alınacağı öğrenildi. Öte yandan hayatını kaybeden Simavi'nin cenazesi de otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Morguna kaldırıldı. 

Editör: Haber Merkezi