Tire Turgut Özal Bulvarı’nda yaşanan silahlı çatışmada Haşim Yaz hayatını kaybederken olay yerinden yaya olarak kaçan saldırgan M.B (26) ise yaralı olarak sığındığı evde polis tarafından ele geçirildi.

Tire'de yaşanan silahlı çatışmada 2 çocuk babası Haşim Yaz hayatını kaybetti. Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırgan M.B (26) ise yaralı olarak sığındığı evde polisin takibi sonucu ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırımda yürüyen Haşim Yaz’a, plakasız motosikletiyle yaklaşan saldırgan M.B, bir anda belinden silahını çıkararak peş peşe ateşledi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yaz, saldırgana kendi silahı ile karşılık verdi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında saniyeler süren silahlı çatışma sonrası saldırgan, motosikletine binmeye fırsat bulamadan yaya olarak olay yerinden kaçtı.

SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

Saldırganın izini süren Tire polisi, zanlının Cumhuriyet Mahallesi Doğan caddesindeki bir eve sığındığı bilgisine ulaştı. Evin etrafını saran polisler, saldırganı silahı ile birlikte kısa sürede kıskıvrak yakaladı. Bacağından ve elinden hafif şekilde yarandığı bildirilen zanlı M.B, geniş güvenlik tedbirleri arasında olay yerine gelen ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma bir hastanesine sevk edildi.

Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Haşim Yaz’a ise ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Polis olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş mermi kovanı buldu. İlçede yaşanabilecek olası bir gerginliğe karşı İzmir’den takviye Çevik Kuvvet polisi çağrıldı. Yaz’ın cenazesi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olayla ilgili Tire İlçe emniyet Müdürlüğünce geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Editör: Haber Merkezi