HABER: FARUK ÇARK

İzmir İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından takibe alınan sosyal medya araştırmasında şüpheli O.P. ve R.Ö. kendi adlarına açılmış herkese açık Facebook sosyal paylaşım sitesinde PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve övücü, takdir edici paylaşımlarda bulundukları iddiası ile şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimatıyla arama ve yakalama karar çıkartılarak oturdukları evlerine baskın düzenledi.

Ödemiş Sulh Ceza Mahkemesi tarafından çıkartılan arama ve yakalama kararının ardından şüpheli şahısların evlerinde yapılan aramada O.P’ye ait 1 Adet Samsung marka telefon ve masaüstü bilgisayar, bilgisayar kasasından ekipler tarafından sökülen 1 Adet 1 TB Harddisk’e incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan R.Ö’ye ait 1 cep telefonuna el konularak alındığı ve evde süren aramalarda suça konu herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler O.P., ile R.Ö’nün ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından her iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi