ÖZEL HABER: BAŞAR UÇAR

Ödemiş’te polisin dikkatiyle telefon dolandırıcılığı olayı son anda önlendi. Telefonda kendisini savcı olarak tanıtıp “Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı” diyen şahsa para yollamak için bankaya gelen vatandaş polisin uyarısıyla dolandırılmaktan kurtuldu.

İddiaya göre Ödemiş’te yaşayan S.M (69) adlı vatandaşı arayıp kendisini savcı olarak tanıtan şahıs, mahallelerinin cami imamının nasıl biri olduğunu sordu. Şahıs, daha sonra, “Sizden para toplayıp FETÖ’ye veriyor” şeklinde kötüleyip “Operasyon başlatacağız, bu operasyonda sizin de işin içinde olduğunuz tespit edildi” diyerek bu durumdan kurtulması için verdiği hesap numarasına para yatırılmasını istedi. S.M’nin “Param yok”  demesi üzerine şahsın “Altınların varsa bozdur” diyerek ve telefonu polis diye tanıttığı bir kişiye verip yaşlı adama yönelik tehditleri sürdürdü.

Polisin dikkatiyle son anda kurtuldu

Tehditler sonrası paniğe kapılan S.M. evdeki altınları bozdurduktan sonra bir süre Gazi (Bankalar) Caddesi’ndeki bir bankaya ait bankamatiklerin önünde dolaşmaya başladı. 9 bin lira civarındaki parayla S.M’nin uzun süre bankamatiklerin önünde kulağında telefonla dolaşması devriye görevindeki polislerin dikkatini çekti. Dolandırıcılık şüphesiyle polis aracından “Dolandırılıyorsunuz” şeklinde anons yapan ekipler, yaşlı adamı hesaba para yatırmadan durdurmayı başardı. S.M’nin ifadesi üzerine telefon dolandırıcılığı olayının son anda engellendiği ortaya çıktı.

Emniyet bir kez daha uyardı

Telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları bir kez daha uyaran Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtan şahıslara kesinlikle inanılmamasını ve derhal 155 aranarak bilgi verilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi