Akçeşme mevkiinde bir aracın yanında bulunan Serkan ve Ümit Zangal ile Muharrem Zengin ve Neşet Dalgın'ın cenazelerinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Cenazeler, işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Gençlerin yakınları zaman zaman gözyaşı döktü.

Serkan ve Ümit Zangal ile Neşet Dalgın'ın cenazelerinin Alaşehir ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Serkan Zangal'ın kayınbiraderi Samet Keskin, AA muhabirine, ölen 4 genci de yakından tanıdığını söyledi.

Gençlerle en son yaklaşık iki hafta önce görüştüğünü ifade eden Keskin, 4 gencin çok iyi arkadaş olduklarını ve buluştuklarında çok iyi zaman geçirdiklerini anlattı.

Keskin, genç arkadaşların Ahmetli'ye gidip geldiklerini kaydederek, "Çocukların hepsini tanıyorum. Hepsi çok efendi çocuklar. Haber alınca olay yerine gittiğimizde kötü manzara ile karşılaştık. Muharrem ile Serkan üniversiteden ev arkadaşı. Ümit zaten Serkan'ın amcasının oğlu, Neşet de en yakın arkadaşları." ifadelerini kullandı.

Olaya bir anlam veremediğini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

"20 yaşındaki bir çocuğun nasıl bir düşmanı olabilir ki? Nasıl bir kötü işe karışabilir ki? Ümit sınavlara hazırlanıyordu. Teğmen olmak istediğini annesinden duydum. Muharrem de askere gidecekti. Neşet ise şeker fabrikasında çalışıyordu. Kendi aralarında bir sorun olamaz. Bu çocuklar kendi aralarında böyle bir cinayete kalkışamaz. Olay yerinde tek bir kırma tüfek var, boşaltıp boşaltıp atamazsın. Böyle bir şeyi kendi aralarında yapmış olamazlar. Sadece eğlenmeye, asker uğurlamaya gittiler diye biliyoruz, sonuç bu."

- Muharrem Zengin'in cenazesi defnedildi

Ölü bulunan 4 gençten Muharrem Zengin'in cenazesi, Ahmetli'ye bağlı Kestelli Mahallesinde toprağa verildi.

Ailesi tarafından İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan 22 yaşındaki Zengin'in cenazesi, Kestelli Mahallesi'ne getirildi. Zengin'in cenazesi burada evinin önünde helallik alınmasından sonra mahalle camisine götürüldü.

Cenaze namazını kıldıran imam Şükrü Karakuş "Muharrem'i çocukluğundan beri tanırım, başarılı, terbiyeli ve ahlaklı bir çocuktu. Böyle olduğuna şahitlik ederiz. Rabbim taksiratını affetsin" ifadelerini kullandı.

Zengin'in cenazesi, kılınan namazının ardından mahalle kabristanında toprağa verildi.

Anne Birgül Zengin ile baba Suat Zengin, cenazede gözyaşlarına hâkim olamadı.

Eşine yaslanarak ayakta durabilen anne Birgül Zengin, oğlunun asker olmayı hayal ettiğini belirterek, "Kuzumu al bayraklarla askere yollayacaktım ben. Tabutunun üstüne bayrak sarın, ben oğlumu bayrakla görmek istiyorum. Hiç üzmezdi o beni, beni bırakmaz o. Bir tanem, o benim canım. Oğlum gelir, annesi yalnız bırakmaz. Ben özledim diye gelir o, annesine kıyamaz. Doyamadım annem ben sana, buz gibi olmuş annesinin kuzusu. Anne ellerimi tut der gibi, ellerini açmış. Ellerini tuttum, buz gibi olmuş, öptüm ellerini" diye konuştu.

Baba Suat Zengin'de eşini teselli etmeye çalıştı.

Çiftçilikle uğraşan Suat Zengin'in Ahmetli ilçe merkezinde oturduğu, oğlu Muharrem'in de babasına işlerinde yardım ettiği, herhangi biriyle husumetinin olmadığı belirtildi.

Hayatını kaybeden Muharrem Zengin'in olaydan bir gün önce babasını arayarak, "Alaşehir'den liseden arkadaşlarım geldi. Cumartesi akşam bir arkadaşımızı askere uğurladık.  Alaşehir'den gelen misafirlerle köydeki evde kalacağız" dediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi