15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonrası örgütle bağlantısı bulunanlar gözaltına alınmaya devam ediyor.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile beraber 3 farklı ilde eş zamanlı yapılan Gölbaşı-3 operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Resmi kurum çalışanları, esnaf, öğretmen, polis ve ablaların olduğu S.K , A.U, M.Z, O.K, M.Ö, S.Ç, S.E, H.K, H.Ç, Ü.A, M.Ç, O.Ç, Ö.Ç, İ.U, Ç.S, U.H, B.Y, M.Y, K.Ç, M.Ö, K.S, Ü.Ç, G.D, A.Ç, B.K  gözaltına alındı. 21 kişi aranıyor.

Ödemiş’te 46 şahsın yakalanabilmesi için 56 adrese yönelik Gölbaşı-3 planlı operasyonu 19 Ağustos 2016 Cuma sabah saat 05:30 da eş zamanlı olarak Balıkesir, Bursa ve Denizli illerinde gerçekleştirildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ödemiş yapılanması içerisinde himmet toplamak suretiyle maddi destek ve finansman sağlamak, silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak, örgüte eleman temin suçlarından tespit edilen 46 şahısın yakalanabilmesi için başlatılan operasyonda; şahısların ev, araç ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 5 pompalı ve bu silahlara ait 400 adet çeşitli çap ve miktarlarda fişek, kartuj ile çok sayıda örgüte ait doküman, dijital materyal ele geçirildi.  

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahısların adli işlemleri sürdürülürken firari şahıslar için arama ve yakalama çalışması başlatıldı.

FETO/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında Meclis 1 adı ile düzenlenen operasyon kapsamında ele geçirilen 5 kişiyle birlikte gözaltı sayısı 30’a yükseldi.

GÖLBAŞI…

Ödemiş'te FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik düzenlenen   Gölbaşı 1 , Gölbaşı 2, Meclis 1 operasyonları ardından 19 Ağustos sabahı Gölbaşı 3 operasyonu yapıldı.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Gölbaşı 1 operasyonunda eş zamanlı olarak 31 adrese baskın düzenlenmiş bu operasyon kapsamında 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gölbaşı 1 operasyonu kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 11 tutuklanmış, 5’i adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest kalırken 3kişide serbest kalmıştı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Ödemiş Emniyet Müdürlüğünün yaptığı Gölbaşı 2 operasyonunda ise 45 adrese yapılan baskınlarda örgüte üye oldukları tespit edilen 26 kişi gözaltına alınmıştı.26 kişiden 21 tutuklanmıştı.

HABER: DİLEK ACAR ÖZDEMİR

Editör: Haber Merkezi