22 gözaltı 12 kişi aranıyor

HABER: Dilek Acar ÖZDEMİR

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile beraber 5 farklı ilde eş zamanlı yapılan operasyon düzenlendi. 

Ödemiş Emniyet | | | | Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile yapılan GÖLBAŞI 2 operasyonunda 45 adrese yapılan baskınla tespit edilen 34 kişiden 22 si gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 12 kişinin arama ve yakalama çalışmaları devam ediyor.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 28 Temmuz 2016 tarihinde GÖLBAŞI 1 ve 4 Ağustos 2016 tarihinde GÖLBAŞI 2 olarak FETÖ/PDY bağlantısı olan şahısların ev ve işyerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Geçen hafta düzenlenen GÖLBAŞI 1 operasyonu ile örgütle bağlantısı bulunan 13 kişi tutuklanmıştı.

4 Ağustos 2016 GÖLBAŞI 2 operasyonu Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile birlikte 5 ilde aynı anda düzenlenen operasyonla gerçekleşti.

Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya koordinatörlüğünde başlatılan operasyonlara Terörle Mücadele , İstihbarat , Narkotik , Kaçakçılık , Mali ,  Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ve Kiraz , Bayındır, Torbalı , Beydağ İlçe Emniyet Müdürlüklerinden  takviye personel ve araç desteği alındı. Operasyonda 45 adrese yapılan baskınla 22 kişi gözaltına alındı.

Ödemiş’te 40 adrese yapılan baskında 27 şüpheliden 18 kişi, Ankara, İstanbul, Kayseri, Bursa, Urfa illerinde 5 adrese yapılan baskında 7 kişiden 4 ü gözaltına alındı. Göz altılarda 3 bayan bulunuyor.

2 ÜST YÖNETİCİ VE TUBİTAK İLE ROKETSAN DA ÇALIŞAN 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Aralarında örgütün üst kademe yönetiminde bulunan ve Ödemiş’te ki örgütle bağlantılı olan Bursa’da yaşayan A.A, Kayseri’de yaşayan N.A, TÜBİTAK’ta görevli bayan T.D, Roketsan’ da görevli S.D gözaltına alındı.  Ödemiş’te ki örgütle bağlantısı bulunan A.A., N.A, T.D, S.D Ödemiş’e getirilirek sorgularının yapılacağı ve Ödemiş Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.

Ödemiş’te bulunan esnaf ve kamu görevlisi olan E.K, M.U., A.K, M.K, F.A, İ.İ.G, H.T, A.E, İ.Ç, A.A., H.D, E.P, B.M., A.M., Ö.F.E., İ.E., T.Ö.,İ.Ö., A.Ü., gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 3 adet tabanca, ses kayıt cihazları, örgütte hiyerarşi ve bağlılığın simgesi 1 dolarlar, birçok örgütsel  doküman, yayın , belge ,  dijital materyal  ve delile el konulmuş, diğer illerde yakalanan şahıslarında Ödemiş’e getirilmesiyle yapılan sorgularının arkasından önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor . 

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya “Halkımızın desteğini yanına alarak emniyet teşkilatımız halkımızın huzurlu, güvenli bir ortamda hayat sürmeleri için kararlılıkla terör örgütleri ve mensuplarına yönelik çalışmalarını köklerini kazıncaya kadar ülkemizin her yerinde sürdüreceğiz.”

OPERASYON GÖLBAŞI ŞEHİTLERİ ADINA

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen GÖLBAŞI 1, GÖLBAŞI 2 operasyonları; 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin Gölbaşı'na düzenlendiği hain saldırıda Özel Harekat Birliğinde görevli olan ve o saldırıda şehit olan polislere atfedildi.

Editör: Haber Merkezi