HABER:FARUK ÇARK
Ödemiş’te, çalıntı otomobil ile 2 büyükbaş hayvan hırsızlığı yapmaya çalıştığı iddia edilen 2 şüpheli, jandarma ekiplerinin müdahalesi sonrası otomobili bırakıp bir köyde saklandıkları evde yakalandı. Öte yandan jandarma ekipleri hırsızların saklandığı evde uyuşturucu madde bulunduran şüpheliyi de yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam 21.30 sıralarında Ödemiş’in Yusufdere Mahallesi'nde Ödemiş İlçe Jandarma ekipleri devriye sırasında 59 plakalı mini panelvan tipi otomobilin mahalleler arasındaki hareketliliğinden şüphelenerek otomobili takibe aldı. Jandarma ekipleri, takibe aldıkları otomobilin şoförünün bir arazide erkek şahsı bıraktığı ve bu şahsın ise köylülere ait arazide otlayan 2 adet büyükbaş hayvanı sürüden ayırarak başka bir araziye bağladığını gördü. 59 plakalı aracın şoförü araziye bıraktığı şahsın yanına geldi. 2 adet büyükbaş hayvanı araca bindirdikleri esnada takipte olan jandarma ekipleri baskın yaptı. Otomobilin şoförü Z.Y. isimli şahıs jandarma tarafından yakalandı. Diğer şüpheli şahıs otomobilden atlayarak kaçtı. İsminin A.C. olduğu belirlenen hırsız mahalle aralarında izini kaybettirmek isterken K.S. (55) isimli şahsın evine girip saklanmaya çalıştığı belirlendi. Alınan arama kararı ile K.S.'nin evinde arama yapan Ödemiş İlçe Jandarma ekipleri, kaçan şüpheli A.C.'yi bu evde yakaladı.
A.C.’nin saklandığı K.S. isimli şahsa ait evde yapılan aramada, evin bahçesinde boyları yaklaşık 3 metrelik kenevir bitkisi ele geçirildi. K.S. isimli şahsa "uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak, imal etmek" suçundan ayrıca işlem yapıldı. Hayvan hırsızlığı için kullanılan otomobilin yapılan sorgusunda ise çalıntı olduğu tespit edildi.
Hayvan hırsızlığı şüphelileri Z.Y. ve A.C. ile şüpheli şahsın saklandığı evde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunduran K.S. gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


Editör: Haber Merkezi