Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması ’nın (FETÖ/PYD) 15 Temmuz da darbe girişiminin ardından Ödemiş’te de operasyonlar başlatıldı. 

Darbe girişimin ardından Gölbaşı ismini verdiği operasyonları başlatan Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, ilçedeki çok sayıda olan örgüt üyesinin ismini belirleyerek savcılık talimatıyla gözaltına aldı.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinesinde başlatılan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik Gölbaşı 1 – 2 – 3 -4 , Meclis 1-2 -3 operasyonlarında bu zamana kadar Ödemiş’te 148 gözaltından 61 kişi tutuklandı. 34 yurt dışı yasaklı-adli kontrollü serbest, 27 kişi de serbest bırakıldı. 26 kişinin de arama yakalama çalışmaları sürdürülüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu zamana kadar 10 emniyet personeli gözaltına alındı.
4. Sınıf Emniyet Müdürü, Emniyet Amiri, 3 polis memuru tutuklandı, 1 baş polis , 2 memur gözaltında, 1 komser, 1 memur adli kontrol serbest kaldı.

Ayrıca 13 adet aralarında okul -yurt -dernek vs. bulunduğu yer hakkında işlem yapıldı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, örgüt içerisinde bağlılık ve hiyerarşi ağı için kullanılan F serisi olmak üzere 1 dolarlar, kişilere ait doküman dijital materyaller, tabanca, tüfek ele geçirildi, şahısların bilgisayarlarına el konuldu.

Konuyla ilgili olarak Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturmalara devam ediliyor. Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada operasyonların terör örgütü ve mensuplarının kökleri kazıyıncaya kadar devam edeceği belirtilerek olaylarda yaşamını yitirenlere rahmet dilendi.

ÖDEMİŞ’TE  FETÖ/PDY BAĞLANTISI OLAN 62

PKK İLE İLİŞKİSİ OLAN 1 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu zamana kadar içlerinde okul müdürleri de bulunan Milli Eğitimde görevli 62 öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

PKK ile ilişkisi bulunan Ödemiş’e yeni tayin olan Beden Eğitimi öğretmeni görevden uzaklaştırıldı.

FETÖ öğretmenlerinin ihracının ardından bu kez PKK ile ilişkisi olan 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce yerlerinin değiştirileceğini açıkladığı daha sonra da açığa alınacağı belirtilen PKK ile ilişkisi olduğu belirtilen öğretmenlerle ilgili karar verildi.

1 Eylül tarihli resmi gazete ilamında daha FETÖ sebebiyle 28 bin 163 öğretmen ihraç edilmişti. Açığa alınıp ihraç edilen öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alınıyor. Şimdi de 11 bin 500 öğretmenin PKK'lı olması sebebiyle ihraç edilmesi gündemde.

GEÇEN HAFTA İHRAÇ EDİLEN FETÖ'CÜLER LİSTESİ

1 Eylül 2016 tarihli resmi gazetede yayınlanan KHK ile onbinlerce kişi ihraç edilmişti. Bunlar arasında en yüksek sayısı öğretmenlerden çıkmıştı. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile diğer bazı kamu kurumlarından ihraç edilen memur sayıları şöyleydi;

Milli Eğitim Bakanlığı: 28 bin 163

Emniyet Genel Müdürlüğü: 7669

Jandarma Genel Komutanlığı: 323

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bağlı, İlgili Kuruluşlar: 733

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 149

Rekabet Kurumu: 15

İçişleri Bakanlığı: 24 vali, 369 personel

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: 163

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı: 10

Kalkınma Bakanlığı: 65

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 12

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1

Türkiye İstatistik Kurumu: 118

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bağlı ve İlgili Kuruluşlar: 175

Maliye Bakanlığı: 829

Gelir İdaresi Başkanlığı: 757

Editör: Haber Merkezi