Tire’de kısa süre önce göreve başlayan İlçe Emniyet Müdürü Faruk Kıran’ın koordinesinde, hırsızlık olaylarının önlenmesi, açığa çıkarılması ve tespit edilmesine yönelik kapsamlı araştırmalar ve çalışmalar neticesinde 3 hırsız, çaldıkları eşyalar ile yakalandı.

Tire’de ‘Dil Düşürme’ yöntemi ile evlere hırsızlık amaçlı giren, Aydın’ın Nazilli ilçesinde ikamet eden şüpheliler A.G, Y.B. ve E.U. kullandıkları otomobil ile birlikte yakalandı. Yakalanan 3 şüpheli gözaltına alınarak Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelilerin üzerlerinde ve otomobilde yapılan aramada maddi değeri yaklaşık 50 bin TL değerinde olan çok sayıda ziynet eşyası ile 1.000 TL nakit para ele geçirildi.

Şüpheliler yapılan sorgularında iki farklı eve girerek hırsızlık yaptıkları, bu evlerden birinin 2011 yılında Siirt ilinde şehit düşen bir astsubayın ailesinin ikameti olan şehit evi olduğu, diğer evin de İzmir Barosuna kayıtlı Gökberk Tetik’in evi olduğu öğrenildi.

Şüpheli şahısların bu ikametlerden çalmış oldukları eşyalar ve paralar eksiksiz olarak ele geçirilirken, şahısların tespiti esnasında Muğla ve Aydın ilinde de birçok hırsızlık konusunun faili oldukları anlaşıldı.

Konu ile alakalı söz konusu şüpheli şahıslar gözaltında olup adli iş ve işlemler titiz bir biçimde devam ettirilmektedir.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE POLİSLERE AVUKATTAN TEŞEKKÜR

Öte yandan evine hırsız giren avukat Gökberk Tetik, “komşular apartmanda hareketlilik olduğunu polis ekiplerinin geldiğini apartmanda bir hırsızlık olabileceğini söylediler. Ben de tamam dedim zaten birazdan çıkacağım eve geldiğimde kontrol ederim dedim. Çok geçmedi üzerinden Tire’de emniyetteki polis arkadaşlar telefon etti. Girilen evin büyük ihtimalle bizim ev olduğunu söylediler. Ama bir sıkıntı yok yakaladık, lütfen gelin bakın dediler. Eşim iş yeri yakın olduğu için o benden daha önce ulaşmış. Daha sonra beraber eve girdik, biz evde yokken eve girilmiş, eşimin takıları vardı onlar alınmış bizim için maddi ve manevi değeri de çok yüksekti. Sakin olmamızı söylediler zaten suçüstü yakalandıklarını, bayadır da takipte olduklarını söylediler büyük ihtimalle zaten aramasalardı biz baya bir süre eve girildiğini de anlamayacaktık çünkü evde hiçbir yer dağınık değildi. Bu şekilde

Mağduriyetimizi giderdiler, emniyet müdürümüz Faruk Kıran ve burada çalışan tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Mağduriyetimizi saniyesinde desem yeridir giderdiler” dedi.

Editör: Haber Merkezi