Haber: Dilek Ayvalı

Dün Tire Salı Pazarında bir anda fenalaşarak yere yığılan adamın yediği lokumun boğazına takıldığı ve bu nedenle boğularak öldüğü iddia edilmişti.

Tire Devlet Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, Tire Tahtakale Çarşısında meydana gelen olayda yaşlı adamın kalp yetmezliği hastası olduğu ve buna bağlı kalp krizi geçirerek öldüğü bildirildi.

VATANDAŞLAR KALP KRİZİ DEDİ

Edinilen bilgilere göre çarşıda bulunan bir şekerleme dükkânından yemek için bir lokum alan 88 yaşındaki Mehmet Güzel isimli yaşlı adam, ağzına attığı lokumun boğazına yapışıp takılması sonrasında nefes alamayarak fenalaştı ve yere düştü. Sağır ve dilsiz olduğu sonradan öğrenilen yaşlı adam, el hareketleri ile derdini anlatmaya çalışsa da çevredeki çok sayıda vatandaşa sorununu anlatamadı. Yaşlı adamın kalp krizi geçirdiğini düşünerek haber verdiği 112 sağlık ekipleri, yerde yatan talihsiz yaşlı adama dakikalarca müdahale ederek kalp masajı yapsa da sağlık ekibinin müdahaleleri sonuç vermedi. Yaşlı adamın, boğazına yapışıp takılan lokum yüzünden, nefessiz kalıp boğularak öldüğü iddia edildi.

ANA ARTERLER TRAFİĞE AÇIK OLMALI

Öte yandan dün yaşanan olayda 112 Acil Sağlık ekiplerinin, Tire’nin 3 KM’lik alana yayılan Salı Pazarı nedeni ile talihsiz adama ulaşmakta güçlük çektikleri öğrenildi. Gerçekler yapılan ön otopsi ile ortaya çıktı ve talihsiz adamın lokum nedeniyle ölmediği ortaya çıktı. Gerçeği öğrenen vatandaşlar Tire’deki Salı Pazarı’nın şehrin ana arterlerinin trafiğe açık olması gerektiğine dikkat çekti. 

Yerli ve yabancı turistin ilgi odağı halindeki Tire Salı Pazarı, zaman zaman benzeri acil müdahale sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. 

Editör: Haber Merkezi