HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU(ÖZEL HABER)

Ödemiş Emniyeti Trafik Büro Amirliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Motosiklet sürücüleri için sıradan bir şoför tanımı yapılmaz. Genellikle “motosiklet tutkunu” olarak anılırlar. Zira motosiklet sürmek çoğu sürücü için ulaşımdan öte bir noktada tutku halindedir. Motorun hız potansiyeli motoru tehlikeli hale getiriyor. Motosiklet sürücülerinin katlanarak arttığı günlerde emniyet yetkilileri bilinçli motorcuların çoğalmasını sağlamak için kaskın önemine değiniyor.

Dünya’da ve ülkemizde meydana gelen kazaların yüzde 49’unun yayalar ile bisiklet ve motosiklet sürücülerin karıştığı kazaların oluşturmakta, çoğu ölümle sonuçlanan bu kazalarda hayatın sonlananların büyük kısmının trafik kurallarına uymadıkları ve gerekli ekipmanları kullanmadıkları görünmektedir. Ülkemizde her yıl binlerce trafik kazası meydana gelmekte, kazalarda vatandaşlarımız hayatını kaybetmekte ve yaralanmaktadır. Dünyada ve ülkemizde trafik kurallarının önemli bir kısmına da Motosiklet, Motorlu Bisiklet ve Elektrikli bisiklet kazaları oluşturmaktadır.

“İlçemizde 2018 yılı içerisinde meydana gelen 183 kazanın 138’i motosiklet motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet kazaları oluşturmakta”

İlçemizde bugünden itibariyle 66 bin tescilli aracın yaklaşık yarısı motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisikletler oluşturmaktadır. Nitekim ilçemizde 2018 yılı içerisinde meydana gelen 183 kazanın 138’i motosiklet motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet kazaları oluşturmaktadır.  Sürücü veya beraberinde seyahat ettiği kişi dış etkenlerle birebir karşı karşıya kalma durumdadır. Bu durumda da en küçük bir hata ya da dikkatsizlik çok kötü sonuçları da beraberinde getirebilmektedir. Vatandaşlarımızın motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanımında güvenlik kurallarına riayet etmeleri kazalarda yaralanma riskini en asgari seviyeye indirilmesi açısından hayati öneme sahiptir. Sürücülerimizin beraberinde seyahat ettiği kişinin başka kask olmak üzere gerekli ekipmanla trafiğe çıkmaları gerekir. Kask Kullanımı muhtemel bir küçük kazada bile büyük yaralanmaların önüne geçer.

“Koruma başlıklarının etkisi olması için belirli standartlara göre üretilmiş olması gereklidir”

Ölüm ve Ciddi yaralanmaların en önemli nedenlerinden biri kafa yaralanmalarıdır. Çünkü kask kullanılmaması durumunda kafatasının kırılması, yüz veya çene yaralanmaları kazalarda olması muhtemel durumlardandır. Koruyucu başlıklar sert dış yapılarıyla darbeleri emer ve dağıtır, ciddi kafa yaralanmalarını önler. Nesnelerin doğrudan kafayla temasını engeller ve yaralanma riskini de en aza indirilmesinde etkili olur. Bununla birlikte koruma başlıklarının etkisi olması için belirli standartlara göre üretilmiş olması gereklidir. Trafikte sürücünün güvenliğini sağlayan ve ölüm riskini en az indiren koruma başlığı, gözlük gibi koruyucu ekipmanlar mutlaka kullanılmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi