İzmir'in Buca İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekibine teröristler tarafından ateş açıldı. 2 kişi tarafından düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken saldırganlardan biri yakalandığı diğerinin de kaçtığı öğrenildi.

SALDIRGANLARDAN BİRİ YAKALANDI

Asayiş polis ekibinin 'Saldırıya uğradık' anonsunun ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polisler sokak aralarına kaçan bir erkeği elinde poşetle yakaladı. Kadın ise henüz bulunamadı. Yakalanan erkeğin elindeki poşette bomba olduğunu söylemesi üzerine önlem alındı. 


POŞETTEN SİLAH VE EL BOMBASI ÇIKTI

Buca Göksu mahallesi 647/11 Sokak üzerinde asayiş ekibine silahlı saldırıda bulunan 2 kişiden erkek olan koşarak kaçarken Recep Ersayın İlkokulu önünde yakalandı. Saldırganın elindeki poşetten dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombası çıktı. Polisler üzerinde bomba olabileceği şüphesiyle saldırganın pantolon ve ayakkabılarını çıkardı. Olay yeri inceleme ekipleri poşetten çıkan silah ve el bombasına el koyup balistik incelemeye gönderdi. Gözaltına alınan saldırgan da polis aracına bindirilip sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.






















İL EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olay yerine giderek saldırı hakkında bilgi aldı. Uzunkaya saldırganın üzerinde yakalanan el bombası ve silahı inceledi. Uzunkaya, bir sanığın yakalandığını silahlı saldırıya uğrayan polislerin de sağlık durumunun iyi olduğunu, ikisinin kırılan cam parçalarıyla yüzünden hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

KAÇAN KADININ EŞGALİ

Olaydan sonra kaçan 1.65 boylarında, sarışın kıvırcık saçlı beyaz tenli kadın saldırganın birkaç sokak ötede dolmuşa binip, otogar yakınlarında indiği öğrenildi. Polis diğer saldırganı yakalamak için bu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Editör: Haber Merkezi