Şüphelilerin arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Feride G.'nin de bulunduğu, ayrıca Erhan K.'nın 'Bylock' kullandığı öğrenildi.
İzmir’de temizlik ve insan kaynakları alanlarında faaliyet gösteren bir firmaya, terör örgütleri PKK ile FETÖ'ye destek verip bu iki örgüt adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle polis tarafından operasyon düzenlendi.
Aralarında firma yöneticisi Erhan K.'nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.Şüphelilerin arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Feride G.'nin de bulunduğu, ayrıca Erhan K.'nın 'Bylock' kullandığı öğrenildi.
İzmir'de terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK'ya destek veren, temizlik ile insan kaynakları alanlarında faaliyet gösteren bir firmanın bulunduğu yönünde ihbar üzerine İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takipte, firmanın üst düzey yöneticisi Erhan K. ile bazı çalışanların, iki örgüt adına faaliyet gösterdikleri, yine bu kişilerin 2016 yılının ilk aylarında Güneydoğu'da yürütülen operasyonları engelleme ve devleti 'katil' olarak gösterme amacıyla kurulduğu ileri sürülen bir platformda yönetici oldukları belirledi. Zanlıların, İzmir'deki yasa dışı eylemlere katıldıkları, kamuoyu desteğini de alarak hendek kazıp Türkiye'yi bölmek isteyenlere yönelik yapılan operasyonları engellemeye çalıştıkları iddia edildi.
BYLOCK'TA KIRMIZI LİSTEDE
Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de üyesi olduğu belirtilen Erhan K.'nın, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı, adının da kırmızı listede yer aldığı öğrenildi.
Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında Erhan K. ile firma çalışanlarından FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Feride G. ile onun kızlarının da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis, Erhan K., Feride G. ve onun kızlarının da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.Zanlılar, sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Editör: Haber Merkezi