HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
İzmir il Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube müdürlüğü, 13 kişilik polislerden oluşan tiyatro grubuyla öğrencilere iletişimle dolandırıcılık konusunu işledi. 
Tiyatro grubunun tamamını Toplum Destekli Polislerden oluşması ilgi çekti. Cumhuriyet Ortaokulu, Hatipoğlu Hasan Erdem, Hatipoğlu Mustafa Erdem ortaokulu ve Ödemiş Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı tiyatroda, iletişim yoluyla telefonla dolandırıcılık konuları en ince detaylarına kadar öğrencilere gösterildi.
Bu arada, Efepol adlı robotla konunun anlatılması çocukların ilgi odağı haline geldi. Robotla beraber, polis memurunun özellikle araç kullanırken, telefonla konuşmanın trafik kazalarına neden olduğunu belirtip, çocukların dikkatini bu yöne çekerken, emniyet kemeri takmanın önemine değindiler. Görevli polis memurları internete dikkat çekerek “ son zamanın önemli iletişimi araçlarından biri olan telefonda ve bilgisayarda internet kullanımına çok  dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle, tanımadığımız kişilerden gelen arkadaşlık teklifleri, bazen sizin ve ailenizin sıkıntılı anlar yaşamasına neden olur. Bu bakımdan, tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyiniz.
Okul çevrelerinde karargâh kuran kötü niyetli kişiler, sizinle arkadaşlık kurup, internet kafelerde sizlerle vakit geçirerek kötü niyetlerini sizlere aşılayabilirler. Çünkü birçok aile bizlere müracaat ederek, çocuklarının evlere geç geldiğini belirtmeleri bizlere bu tür kötü niyetli insanların çocuklara zarar vereceğini düşündürmektedir. Evinize gelip giderken ana yollardan gelip gitmeye çalışın, veya grup halinde arkadaşlarınızla birlikte gelip giderek, bu kötü niyetli insanların sizlere zarar vermesini önlemiş olursunuz. Okuldan çıktınız zaman mutlaka cep telefonuyla ailenize haberdar edin. Aileleriniz nerede olduğunuzu bilmelerinin önemi büyüktür.”  “Sosyal projelerimizle, öğrencilerimize geziler
düzenledik.Anıtkabir gezisinde bir arkadaşımız kayboldu, böyle bir durumda cep telefonuzla 155 i ararsanız arkadaşlarımız size yetişir ve gerekeni yapar. Böyle bir aramayı yapamazsanız güvenebileceğiniz yaşlı insanlara kaybolduğunuzu bildirin onlar size yardımcı olurlar.
Daha sonra, iletişim yoluyla dolandırıcılık konusuyla ilgili oyun sahnelendi.













 



                    

Editör: Haber Merkezi