İYİ Parti Tire İlçe Binasına gelen saldırgan, İlçe Başkanı Salih Atakan Duran'a yanında bulundurduğu tabanca ile iki el ateş etti. Saat 16:00 sıralarında meydana gelen olay edinilen bilgilere göre şu şekilde meydana geldi, parti binasına gelen U.Y. (32), "Uşaklıyım. Ödemiş'te görev yapıyorum. Başkan ile görüşmek istiyorum" diyerek, İlçe Başkanı Atakan Duran ile görüşmek istediğini belirtti.

Saldırgan iki el ateş etti       

O sırada parti binasında olmayan Salih Atakan Duran'ı bekleme salonunda bekleyen şahıs, Duran parti binasına geldiğinde, partiler tarafından "Bu vatandaş sizinle görüşmek istiyor" denilerek Duran'a  takdim edildikten sonra Duran'ın şahsa, "Buyur ne arıyorsun, ne görüşecektin?" diye sorduğunda, "Vatanı arıyorum!" cevabını aldığı, bunun üzerine Duran'ın "Vatan benim, sensin gel görüşelim" dediği ve salonda bekleyen diğer konuklarla birlikte makam odasına geçtiler. Burada oturduktan hemen sonra yanındaki tabancaya davranıp, çıkaran ve tabancayı Duran'a doğrultan saldırganın hamlesini gören İsmail isimli partilinin şahsın eline doğru hamle yaptığı ve şahsın elini aşağıya doğru çektiği ve silahın da o sırada ateş aldığı öğrenildi. Hemen ardından saldırgan şahsın üzerine çullanan odadakiler, şahsı yerde zapt etmeye çalışırken tabancanın bir el daha ateş aldığı ifade edildi.

Kıskıvrak halde yakalanan şahıs, çağrılan polislere teslim edildi. Yapılan ilk tespitlere göre U.Y. isimli 32 yaşındaki şahsın Tire dışında olduğu tespit edildi. Polisteki sorgusu süren şahsın olayı neden gerçekleştirdiği şuan için öğrenilemedi.

www.yerelguc.com/gundem/silahli-saldirgan-tutuklandi-h17768.html


Editör: Haber Merkezi