HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş'te Fakülte Caddesi'ndeki metruk evlerde tadilat yapılarak yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda 11 gözaltına alındı. 

Evlerde yapılan aramalarda 4'ü ruhsatsız 6 pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca ve bir miktar nakit para ele geçirildi.
Edinilen bilgilere Ödemiş ilçesi Fakülte Caddesi üzerinde bulunan harabe evlerin içlerinin tadilat yapılarak yabancı uyruklu bayanlara fuhuş yaptırıldığı istihbaratını alan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince titiz bir çalışma başlatttı. Fuhuş yapılan yerler, yaptıran ve yapan şahıslar tespit edilerek yaklaşık 2 ay teknik ve fiziki takip altına alınırken örgütün hiyerarşik yapısı ve şeması iletişimin tespiti ,  dinlenmesi  ve kayda alınması tedbirlerinin uygulaması ile tespit edilerek yeterli delillere ulaşılmasının ardından salı günü operasyon için düğmeye basıldı.
Örgüt lideri ve yönetici kadrosunda karı - koca çiftin de olduğu " Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak - yönetmek - örgüte üye olmak - örgüt faaliyeti kapsamında fuhuşa teşvik etmek - aracılık etmek ve yer temin etmek " suçlamalarıyla 7'si örgüt lideri ve yöneticisi , 2'si örgüt üyesi , 4'ü fuhuş yapan veya yaptırılan yabancı uyruklu bayanlara (biri aynı zamanda örgüt yöneticisi konumunda ) toplamda 12 şahıs 9 adrese yönelik "Fakülte - 1" operasyonunu gerçekleştirildi.
11 şahıs gözaltında
Operasyon kapsamında aralarında örgüt lideri B. E.(42) , örgüt yöneticileri N. E. (28), M. S. (42), örgüt üyeleri G. B. (26), H. D. (29), B. K. (32), E. A. ve M. K. ile birlikte fuhuş yapan veya yaptırılan N. B. (37) , V. N. (39) ve A.A. (43) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon esnasında müşteri oldukları öne sürülen iki şahıs gözaltına alınırken ifadelerinin alınmasıyla serbest bırakıldı.
Örgüt liderinin, yöneticilerinin ve fuhuş yapılan evlerde ki aramalarda fuhuştan elde edildiği değerlendirilen 44 bin 690 Türk Lirası, 3.034 Amerikan Doları nakit para , 5 adet cep telefonu , 2'si ruhsatlı 4'ü ruhsatsız 6 adet pompalı silah, 3 adet kurusıkı tabanca ve soruşturma kapsamında , tapu evrakları , banka dekontları , hesap cüzdanları ,  ikamette yapılan fuhuşa ait kayıtların tutulduğu defterler ve not kağıtları elde edildi.
Fuhuş yapan veya yaptırılan yabancı uyruklu kadınların zührevi hastalıklar hastanesinde ki raporları neticesi, polisteki sorgu ve işlemleri sonucunda sınır dışı edilecekleri belirtildi. Örgütün lider ve yönetici kadrosunun " suç işlemek amacıyla örgüt kurmak - yaralama - fuhuş - evrakta sahtecilik - kişi hürriyetinden yoksun kılma - hırsızlık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet " suçları başta olmak üzere bir çok suçtan kayıtları olduğu ifade edildi.
Fuhuş için pazarlıkların telefonda örgüt yöneticileri ile yapıldığı , bayanların günlük kazançlarının % 50 sini örgüt yöneticisi vasıtasıyla örgüt liderine verdikleri tespit edilmiş , ayrıca Ödemiş Toptancı Hali'nde çalışan bir örgüt üyesinin fuhuş yapılan bölgede polis ekiplerinin normal kontrollerini yaptıkları esnalarda örgüt yöneticilerini "Polisler bölgede , dikkatli olun" şekliyle telefonda uyardığı da yansıyan telefon görüşmelerinden anlaşıldığı öğrenildi.
 Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya operasyon sonrası yaptığı açıklamada, "Başta terör örgütleri olmak üzere , halkımızın huzur , asayiş ve sükununu bozacak her türlü illegal yapılanmalarla mücadelemiz hız kesmeden , vatandaşımızın ve sevgili Ödemişlilerin desteğiyle birlikte sürecektir , biliyoruz ki halkın desteğini almayan hiç bir proje başarıya ulaşamaz , buna güvenlik ve emniyet hizmetleri dahildir , vatandaşlarımızdan ricamız çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları veya şüpheli şahıs ve durumları 7/24 görevlisi olan ve ücretsiz aranan 155 polis imdat hatalarımıza bildirilmelidir" dedi.
Editör: Haber Merkezi