Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan duruşmasında cezaevinde bulunan Şükriye T. ve eşi Serkan T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Raziye Ö. duruşmaya gelmezken, tarafların avukatları, öldürülen Ceylin Atik'in babası Murat Atik, dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik ile yakınları hazır bulundu. Mahkeme 16.08.2018 ara karar doğrultusunda Ödemiş 2 Asliye Ceza Mahkemesine yazılan müzakerenin  okunmasıyla başladı. Tanık Polis Memuru Mehmet Tezgel’in dinlenmesi için ve Sanıklara ait telefonların geriye dönük olarak 1 yıllık incelenmesi için ilgili hususun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle birimlere tekrar müzekkere yazılması karar verildi. Sanık vekilin sorusu üzerine hakim Serkan T.’ye Ceylin Atik’in cenazesinin bulunduğu sandığı evden dışarıya çıkarmaya yönelik bir davranışta bulunup bulunmadıklarını sordu. Serkan T. Bunun üzerine böyle bir girişimde bulunmadıklarını ifade etti.

“Cinayeti Serkan ile birlikte işledik”

Serkan T.’nin avukatı söz alarak Ceylin Atik’in dedesi Mustafa Atik’in telefon numarasının Sanık Şükriye T.nin telefonunda Ceylin olarak kayıtlı olduğunu Türkmen’in bunu önceki beyanlarında ifade ettiğini belirtti. Şükriye T. Ceylin Atik cinayetiyle ilgi olarak eşi Serkan T. ile birlikte işlediklerini tekrarladı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için sanıkların tutukluluk halelerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Kasım 2018 günü Saat:15.00’e erteledi.  

Mahkeme sonunda basın açıklaması yapan dede Mustafa Atik’in Avukatı Mehmet Kaymak şunları ifade etti ; “Şükriye T. verdiği ifade de cinayeti eşi ile birlikte işledikleri beyanını tekrar etti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için 20 Kasım 2018 tarihine ertelendi. Bir dahaki duruşmada mütalaa verileceği kanaatindeyiz. Yaptığımız incelemeler doğrultusunda Ceylin’in içerisinde olduğu sandığı taşındığını gördüğünü belirten bir sanık ile ilgili önümüzdeki mahkemede ortaya çıkararak olayın daha iyi aydınlanmasını sağlayacağız. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili bilgisi bulunuyor. Kişinin ifade vermeye çekindiği konusundayız. Neden çekindiği konusunda bilgimiz yok. Bu konuda dede Mustafa Atik’in çabaları çok fazla, kendisini bu hususta tebrik ederim herkesten de aynı duyarlılığı bekliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi