HABER: DİLEK AYVALI
2017 yılının Ekim ayında Birgi yolu üzerinde Küçükavulcuk yakınlarında silahla vurularak hayatını kaybeden Yavuz Yılmaz cinayeti ile ilgili olarak iki ay önce tutuklanarak cezaevine gönderilen M.Y.(36) ile babası A. Y. (67), cezaevinden tahliye oldular.

Yapılan ara mahkeme ile tutukluluk halleri sona eren M. Y. ile A. Y.’nın davalarının devam ettiği öğrenildi.

OLAY-
Ödemiş’e bağlı, Birgi Mahallesi Küçükavulcuk mevki karayolunda motosikletiyle seyir halinde Birgi mahallesinden ödemiş yönüne gelen sürücüye kimliği belirsiz, kişi ya da kişilerce, tüfekle 2 el ateş edilmek suretiyle sırtından vurularak motosikletten, yol kenarındaki su kanalı düşerek ölmüştü.
Ödemiş’e bağlı Birgi Mahallesi Küçükavulcuk mevkiinde saat.02.00 sıralarında 44 yaşında Yavuz Yılmaz’ın kontrolündeki 09 RJ 157 plakalı motosikleti ile Ödemiş’e geldiği sırada uğradığı tüfekli saldırıda motosikleti ile yol kenarındaki su kanalı içine düşerek yaşamını yitiren Yılmaz Ödemiş Devlet hastanesi morguna kaldırılarak yapılan ön inceleme sonrası İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
Olayın ardından Ödemiş İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri yol üzerinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 5 aydır aralıksız jandarma ekiplerinin sürdürdüğü titiz ve yoğun çalışmalar sonucu geçtiğimiz hafta cinayetle ilgili olarak O. D., ile C. S’yi gözaltına alındı. Gözaltına alınan her iki şüpheli ifadelerinin ardından cezaevine gönderildi.
Bugün jandarmanın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde faili meçhul cinayetle ilgili 3 kişi baba 68 yaşındaki A. Y., ve oğlu M. Y., (37) ile düğer üçüncü kişi H. S., (38) gözaltına alındı.
Ödemiş Jandarma komutanlığındaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A. Y., (68), oğlu M. Y.,(37) ile H. S., (38), yaklaşık üç saate yakın ifade verdi. 3 cinayet zanlısı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak doktor kontrolü sonrası geniş güvenlik önlemleri altında, Ödemiş Cezaevine gönderildi.
09 Ekim 2017 tarihi gecesi işlenen faili meçhul cinayetin ise, alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi