HABER:FARUK ÇARK
Son dönemde uyuşturucunun Torbalı’da günden güne yaygınlaşmasıyla birlikte çalışmalarını aralıksız sürdüren Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe vuruyor. Gerçekleşen uyuşturucu operasyonlarının ardından soruşturmayı genişleten ekipler, günden güne nüfus artışının yaşandığı Torbalı’da uyuşturucunun yaygınlaşarak, okul bahçelerine kadar girmesi üzerine bir süre önce düğmeye basmıştı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında istihbari çalışmalar sonucunda neredeyse her gün belirlenen bir noktaya operasyon düzenleyen ekipler, zehir tacirlerine göz açtırmayarak, takdir topluyor.  Son 3 haftalık sürede geçtiğimiz ay göreve gelen İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen öncülüğünde başarılı operasyonlara imza atan asayiş ekipleri, ilçemizde uyuşturucu başta olmak üzere hırsızlık, kumar, fuhuş, terör, kaçakçılık ve çok sayıda faili meçhul trafik kazalarını aydınlatarak, azmiyle parmak ısırttı.
“Emniyet’te personel yetersizliği”
Ekiplerin olayları aydınlatmasında en büyük rolü ise güvenlik kameraları sağlarken, mobese ve güvenlik kameraları üzerinden deyim yerindeyse dedektif gibi iz süren ekipler, suçluları kısa süre içerisinde enseleyerek, adli makamlara teslim ediyor. Özellikle uyuşturucuyla mücadele kapsamında asayiş ekiplerinin kararlı duruşu, yediden yetmişe onbinlerce Torbalılının takdirini toplarken, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı eksiklikler ise ekiplerin elini kolunu bağlıyor. Resmi rakamlara göre 170 bin nüfusa sahip olan Torbalı’da, 17 bin Suriyeli mültecinin nüfusu da dikkate alındığında 190 binlerde seyreden ilçe nüfusu, asayiş olaylarının artış göstermesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel ve birim eksikliği, asayiş ekiplerini bir hayli zorluyor. Son dönemde zirve yapan uyuşturucuyla mücadele kapsamında Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Narkotik Şube Müdürlüğü’nün bulunmaması nedeniyle operasyonlara Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin katılım göstermesi, bu büyük eksikliği gözler önüne seriyor.
“132 bin nüfusa sahip olan Ödemiş’te kom ve çevik kuvvet açıldı”
Torbalı’nın çevre ilçelere oranla hizmet konusunda geride kalması, ilçe yöneticilerini de derinden üzüyor.  132 bin nüfusa sahip olan Ödemiş’te, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2016 yılında hizmete giren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün ardından Narkotik Şube Müdürlüğü’nün açılması için de girişimlerde bulunuldu. Suriyeli mültecilerle birlikte ilçe nüfusunun 190 bine yaklaştığı Torbalı’da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün bulunmaması, çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Bölge’nin merkezi olarak gösterilen Torbalı’nın, diğer ilçeleri geriden takip etmesi, vatandaşların da sert tepkisine neden oluyor. Torbalı’daki bütün kurumları göreve davet eden vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Narkotik, KOM ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin açılması için girişimlerde bulunmasını istedi.
“Hani torbalı, bölge’nin merkeziydi?”
Nüfus oranları ve sanayi reformları göz önüne alındığında Torbalı’nın diğer komşu ilçelere göre daha aktif bir rol üstlendiğini kaydeden vatandaşlar, “Torbalı’nın neyi eksik? ÖSYM sınavları Torbalı’da yapılmıyor. Son dönemdeki başarılarıyla herkesin dilinde olan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Narkotik, KOM ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bulunmuyor. Polis, vatandaşın huzurunu temin etmek için kendi huzurunu kaçırıyor. Personel yetersizliği nedeniyle oluşan iş yoğunluğu, polislerimizin ailelerine zaman ayırmalarına bile müsaade etmiyor. Buna yöneticilerin sessiz kalmaması gerekir. Görev kutsaldır, tabii ki her türlü fedakârlığı yapacaklar, yapıyorlar da. Fakat yerel yöneticilerin ne de olsa fedakârlık yapıyor diyerek bu büyük eksiklikleri henüz giderememesi, çok üzücü. Umarız en kısa sürede gereken adım atılır” diyerek, yetkililerin harekete geçmesini istediler.  

Editör: Haber Merkezi