İzmir’in Ödemiş ilçesinde düğün dönüşü silahlı saldırıda 3 ölü, 1  kişi yaralanmıştı.

Olay 16.11.2009 tarihinde saat. 20.22 sıralarında Ödemişe bağlı, Kızılcaavlu Mahallesinde kimliği belirsiz kişi yâda kişilerce düğünden dönen aileye hedef alınarak başka bir otomobille çapraz ateş edilerek taranmıştı.

Alınan istihbarat bilgisini hemen değerlendiren ekipler, adam öldürmeye tam teşebbüs, yasadışı ekim, esrar kaçakçılığı, suçlarını işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama ve uyuşturucu madde kaçakçılığı, gibi suçlardan birçok sabıkası bulunan, adam öldürmek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından hakkında “2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası olan, 52 yaşındaki M. Ç. isimli suç makinesi Ödemiş Emniyet Müdürlüğü’nün özverili çalışmaları ve operasyonu sonucu yakalanarak gözaltına alındı. 

Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne getirilen suç makinesi M. Ç.’nin buradaki sorgulaması sonrası emniyetteki işlemlerin ardından bugün öğleyin saat 11.00 sıralarında Geniş güvenlik önlemleri altında Ödemiş Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyede savcı karşısına çıkartılan M. Ç.  ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak, Ödemiş Kaymakçı T tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

2009 da yaşanan olay 

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde katıldıkları düğünün ardından evlerine dönmek için otomobillerine binen 3 kişiye başka bir otomobilden ateş açıldı. Saldırıda, kurşunların isabet ettiği otomobildeki 2 kişi ile yoldan geçen yaşlı bir kadın öldü, 1 kişi de yaralandı.

Çaylı Beldesi Kızılcıavlu Köyü'ndeki bir polis memurunun düğününe katılan Hüseyin Bağlama, Özkan Yeşil ve Ali Keskin gönülerince eğlendi. Üç arkadaş, saat 20.30 sıralarında evlerine gitmek için düğünden ayrıldı. Grup, geldikleri Özkan Yeşil yönetimindeki 35 Z 5877 plakalı otomobile bindikleri sırasında plakası henüz belirlenemeyen bir otomobilden ateş açıldı. Silahlardan çıkan kurşunların isabet ettiği Hüseyin Bağlama ve Özkan Yeşil olay yerinde öldü, bu sırada yoldan geçmekte olan 75 yaşındaki Emine Şeker ile Ali Keskin ise ağır yaralandı. Silah sesleri üzerine düğün alanından olay yerine gelen davetliler, yerde kanlar içerisinde yatanları görünce jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralı Ali Keskin ile birlikte Emine Şeker Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Emine Şeker tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Ali Keskin ise yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Soruşturma başlatan jandarma ekipleri, otomobille kayıplara karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ödemiş'in yanı sıra Beydağ, Kiraz ve Kaymakçı jandarma ekipleri yollarda kimlik sorgulaması yapmaya başladı.

Editör: Haber Merkezi