Operasyonda drone da kullanıldı. Edinilen bilgilere göre bir istihbaratı değerlendiren Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz cuma günü operasyon için düğmeye bastı. Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) drone ile yaptığı incelemelerde Çobanlar Mahallesi Buğdaycık Mevkii Deliktaş Deresi civarında ormanlık alana ekilmiş çok sayıda Hint keneviri görüldü.

SULAMA HATTI ÇEKİLMİŞ

Dere yatağının iki kıyısında da arama faaliyetleri gerçekleştiren ekipler bu bitkileri sulamak için döşenen sulama hatlarını takip ederek çeşitli büyüklükteki öbekler halinde ekilmiş, boyları yarım metre ile 1,5 metre arasında değişen 7 bin kök Hint keneviri ele geçirdi.

Çevrede yapılan incelemelerde rastlanan, motorlu testere üzerinde yazılı isimden yola çıkan Jandarma ekipleri konuyla ilgili olarak D.S adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltındaki şüphelinin hastanede laboratuvar ortamında yapılan kan testinde uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yine Hint kenevirlerinin ekili olduğu öbeklerin etrafında bulunan sigara izmaritleri ve pet şişelere de el konularak inceleme altına alınırken Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda şüpheli ya da şüphelilerin tespit edilip yakalanması için soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülüyor.

Editör: Haber Merkezi