Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de 2015 yılı içinde 155 polis hattını arayan toplan vatandaş sayısının 35 bin 646 olduğunu kaydeden Kaymakam Demirezer yaptığı istatistiki açıklamaya şöyle devam etti, “İlçemiz Emniyet Müdürlüğü Bölgesi içinde gerçekleşen faili belli olay sayısı bin 348. Uyuşturucu ile ilgili olarak 38 işlem yapılarak 67 kişi hakkında da işlem yapılmış. Bunun sonucunda da 5 kişi uyuşturucu madde satmaktan tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. İlçemizde 195 yaralamalı trafik kazası yaşanmış olup bunun 102’si maddi hasarlı trafik kazası olarak kayıtlara geçmiş. Yıl boyunca 21 bin 26 araç trafik birimlerince yapılan uygulamalarda kontrol edilmiş. 2 bin 227 sürücüye 1 milyon 137 bin TL para cezası verilmiş, 817 araç da trafikten men edilmiş. İlçemizde 121 kişinin sürücü belgesi geri alınmış. Yıl içinde tescili yapılan araç sayısı 7 bin 983 adet. Yeni tescillerle birlikte ilçedeki toplam araç sayısı ise 41 bin 620 olmuş durumda. 2015 yılında pasaport için başvuran kişi sayısı da 820 kişi.”

KIRSALDA 23 MOBESE ÇALIŞIYOR

Tire’nin kırsal bölgelerinde jandarma güçlerinin yaptığı çalışmalar sonrasında yansıyan istatistiki bilgilere göre ise; 704 faili belli olay, 26 faili meçhul olay yaşanmış. Ateşli silahların karıştığı 5 olayda, toplamda 5 kişi hayatını kaybetmiş. Toplam 36 kg 381 gr uyuşturucu esrar maddesi, 2 bin 610 adet hint keneviri ele geçirilmiş. 137 adet yaralamalı, 43 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş. 11 adet de ölümlü trafik kazası meydana gelmiş. Bunların 2’si Jandarma bölgesinde, 9’u ise bölge trafik alanında yaşanan olaylar. 140 araç trafikten men edilirken 56 kişinin sürücü belgesi geri alınmış. Jandarma bölgesinin 10 farklı noktasında toplam 23 mobese kamera hizmet vermeye devam etmekte.

DAVUTOĞLU, “DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN!”

Toplantı sonunda söz alan Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, dolandırıcılık vakalarının her türlü uyarı ve bilgilendirmelere rağmen yaygınlaştığı, çok farklı yöntem ve usuller kullanan ve kimi zaman da sinema sanatçılarını aratmayacak şekilde rol yaparak insanları kandıran dolandırıcılara karşı insanların dikkatli ve uyanık olması uyarısında bulundu. Dolandırıcıların kimi zaman telefon aracılığı ile kimi zaman ise yüz yüze iletişim kurduklarını belirten Davutoğlu, vatandaşların tanımadığı kişilere itimat etmemelerini, okumadan hiçbir evraka imza atmamalarını, ederinden ucuz mal satmak isteyenlerden şüphelenmelerini, kendilerine hediye ve ödül vereceğini beliren kişilerden uzak durmalarını ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi