İzmir'de yapılan operasyonlarda takibe alınan A.K. isimli şahıs yakalandı. Düzenlenen operasyonda 210 adet şeffaf jelatine sarılarak paketlenmiş piyasa değeri 10.000.00 TL olan 644.500 gram esrar ele geçirildi. 180.000 TL değerinde 12.150 adet uyuşturucu ectasy hap ele geçirildi.

Yakalanan A.K isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama:

Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan, nakleden ve torbacı tabir edilen, sokakta uyuşturucu madde satışını gerçekleştiren sokak satıcılarının tespiti ve yakalanmaları yönünde yapılan çalışmalar neticesinde; İzmir Buca İlçesi’nde yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde; yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Bornova İlçesi’nde bulunan bir depoda saklandığı buradan torbacı tabir edilen şahıslara satılacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Elde edilen bilgiler ışığında yürütülen çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülerek A.K.(31) isimli şahsın XX XX XXX plakalı sayılı aracı ekiplerimizce takibe alınmış, yapılan takip sonucunda A.K.(31) isimli şahsın aracı usulüne uygun bir şekilde durdurularak şahıs yakalanmış, şahsın uyuşturucu maddeleri sakladığı tespit edilen ve Bornova İlçesi’nde bulunan depo ile ilgili Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada;

210 adet şeffaf jelatine sarılarak paketlenmiş 644.500 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir.

A.K.(31)isimli şahıs ile yapılan mülakat sonucunda; Buca ilçesinde bulunan başka bir adreste uyuşturucu madde olduğunu söylemesi üzerine; söz konusu adrese, ekiplerimizce intikal edilmiş, Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden, ikamette arama yapılarak,  6.200 gram esrar maddesi ile 12.150 adet Ecstasy hap ele geçirilmiştir. 

Yapılan operasyonda neticesinde toplamda;

Piyasa değeri 10.000.000 TL olan, 650.700 gram (650 kg 700 gr) gelen Esrar maddesi

Piyasa değeri 180.000 TL olan, 12.150 adet Uyuşturucu Ecstasy hap ele geçirilmiştir.

Operasyon neticesi yakalanan A.K.(31) isimli şahıs sevk edildiği Adli Makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. 

Ayrıca konu ile ilgili olabilecek diğer şahıslar ve uyuşturucu maddeden elde edilen kazancın terörün finansmanında da kullanılabileceği değerlendirilerek suçun tüm boyutlarıyla ilgili araştırmalara titizlikle devam edilmektedir.

 

Uzun soluklu bir çalışmanın neticesinde yapılan bu başarılı operasyon sonucunda bugüne kadarilimizde yakalanan en büyük miktarda esrar yakalanarak, torbacılar vasıtasıyla bu uyuşturucu maddeleri piyasaya sürmeyi planlayan suç şebekesine büyük bir darbe vurulmuştur.

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcısı ve organizasyonları tespit edilerek uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi