Genel seçim öncesinde tüm siyasi partilerde ilçe ve il kongreleri birer birer yapılmaya başladı.

Seçimlerin Demokrasinin gereği hatta olmazsa olmazı olduğu gerçeği karşısında Adalet Ve Kalkınma Partisi kongrelere tek aday ile gidilmesi kararı aldı.

Adalet Ve kalkınma Partisi genel merkezinin bu tek aday dayatması birkaç yerde çatlak sesler çıkartmadı değil. Bu karara aykırı davranarak aday olanlar, hatta seçilenler bile oldu. Buna rağmen seçilenler istifa etmek zorunda kaldı. Kimi adaylar da daha kongre salonunda bizzat bakan tarafından “siyasi geleceğiniz olmaz” nasihati(!) ile kararlarından döndürülmeye çalışıldı. Kimi teşkilatlarda ise hala istifa baskılarının devam ettiğini basından takip ediyoruz.

Ama bu kongrelerde sadece “tek aday mı olacak? Birden fazla aday yarışa mı katılacak?” sorunu yaşanmıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Dikili İlçe Kongresinde öyle bir olay yaşandı ki muhtemelen Türk siyasi tarihinde bir ilkti.

Dikili’de Geçtiğimiz haftalarda yapılan kongrede ilçe başkanlığında değişim yaşandı. Eski başkan Bahçıvan’ın yeni dönemde görev almak istememesi nedeniyle yapılan istişareler sonucunda, parti Zafer Afyon’da karar kıldı. Ancak parti tabanının bu zoraki adaylığa çok da sıcak bakmadığı dillendirilmekteydi. Ancak malum tek aday olarak seçime giriyordu, ne olabilirdi ki?

İlçede kayıtlı 400 delegeden 134’ü kongreye giderek hazirun listesine imza attı. Gelin görün ki bu 134 delegeden de sadece 22’si oy kullandı. Evet yanlış duymadınız, orada hazır bulunan 134 delegeden hepi topu 22 tanesi sandığa gitme zahmetinde bulundu.

Tek aday Afyon seçildi mi? Seçildi seçilmesine de yönetimini oluşturan 20 asil 20 yedek üye kadar bile oy alamadı. Akla gelen ilk soru yönetim kendine bile oy vermedi mi?

Netice ne kadar demokratik olduğu tek aday diretmesiyle ortada olan Adalet Ve Kalkınma Partisi Dikili’de ve pek çok yerde başkansız kalmadı. Ama buna demokrasi demek ne kadar doğru? O da tartışılır!

Anlaşılan Dikili’de başkan Afyon AKP’li delegeler üzerinde afyon etkisi yaparak onları uyuşturmuş.