YENİ İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK?

Dilek Acar ÖZDEMİR

2019 Yerel seçimler sonrası AK Partili Aydın Şengül'ün görevinden istifa etmesinin ardından, İzmir İl Başkanı olarak Eski Milletvekili Avukat Kerem Ali Sürekli atandı.
Bu atamanın ardından ilçe teşkilatlarında da değişiklik yapılıp yapılmayacağı kulislerde konuşulmaya başladı. Özellikle Ödemiş’te Ak Partili belediyenin 7 bin oy farkı ile CHP’ye geçmesi sonucu ilçe teşkilatının değişeceği konuşuluyor. Mevcut İlçe Başkanı Eski İl Genel Meclis Üyesi Şerif Delibalta yerine kulislerde geçen isimler dikkat çekiyor. 

Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak seçilen, her ne kadar seçim kaybetmiş olsa da mevcut ilçe ve belediye başkanının eksileri yüzünden olduğu konuşulan Münir Bezmez ismi dikkat çekiyor. Her kesimden insanların beğenisi ve takdirini toplayan Bezmez’in Ak Parti İlçe Başkanı olarak hem parti içinde ağabeylik yaparak toparlayıcı bir misyon üstleneceği hem de iyi hizmetlerde bulunacağı konuşuluyor. 

Bir diğer isim eski yönetimlerde görev almış şimdi ki İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan İbrahim Seran. Daha öncede ismi ilçe başkanlığında geçen, yeni oluşturulan Kızılay yönetiminde de bulunan ve Mahmut Badem’in de destek verdiği Seran, İlçe Başkanı olma yönünde ağır basan isimler arasında yer alıyor.

2004 – 2009 yılları arasında Mahmut Badem’in belediye başkanlığı zamanında Ödemiş Belediyesinde görev almış, Ak Parti Teşkilat Başkanlığında görev yapmış, partiye hizmetleri ile tanınan genç bir isim Ali Nihat Ataç’ın ismi de kulislerde konuşulanlar arasında. 

Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana yönetimde görev almış, Ak Parti neferlerinden biri olan Doğan Özkumoava ismi de ilçe başkanı olması için kulislerde konuşuluyor ve destek görüyor.

Ak Parti’nin neferlerinden olan bir diğer isim ise Müjde Çelik. Sosyal Demokrat kesim tarafından da sevilen Ak Parti’de Kadın Kolları Başkanlığı yapan, daha önce Milletvekili Adayı, Belediye Başkan Aday Adayı olan Çelik, özellikle Ödemiş’te kadın olarak parti içerisinde ismi ağır basıyor. Yeni ilçe başkanı olarak Müjde Çelik olması yönünde kulislerde konuşulmaya başladı.

Bir diğer isim ise, Mahmut Badem’e yakınlığı ile bilinen eski yönetimde yer alan şuan ki Kızılay yönetiminde Mahmut Badem ile bir arada olan Ersin Duraklı ismi dikkat çekiyor. Ak Parti’nin yeni ilçe başkanı olarak Duraklı’nın adı konuşulanlar arasında.

Hasan Gürgen, Ödemiş Belediyesi Eski Meclis Üyesi olan ve adı hiçbir şaibeye karışmamış, çevresinde de sevilen bir diğer isim olarak ön plana çıkıyor. 

Ve bir diğer isim, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile yıldızları bir türlü barışmayan eski ilçe başkanı Halil Demir. Teşkilat tarafından sevilen bir isim olan Demir’in tekrar ilçe başkanı olması yönünde baskı olduğu, kaldığı yerden devam etmesi istendiği konuşulanlar arasında. 

İlerleyen süreçte, il başkanlığı tarafından ve genel merkezin kararı ile Ödemiş İlçe Başkanlığının yenilenip yenilenmemesi ve yeni bir ilçe başkanı ve yönetimin oluşup oluşmayacağını göreceğiz. Ancak İl Başkanının değişmesi sonucu ve bu süreçte ilçeleri de değerlendirmeye alacakları bilinen bir gerçek.