Hemen başlıktan başlayalım. Kim söylüyor “Açılımın bitmesi felaket olur!” sözünü? James Jeffrey.  Kim bu adam? ABD’nin 2008-2010 yılları arası Ankara Büyükelçiliği yaptıktan sonra 2010-2012 yıllarında Bağdat Büyükelçisi olmuş. Eski ABD başkanı George Bush’un ulusal güvenlik danışmanıymış.

Bu kişiyle ilgili sıfatlar Aydınlık Gazetesi’nin 13.8.2015 günlü nüshasının 13. Sayfasında alt alta yazılmış. Ama konu bunun ne allame bir kişi oluşu değil, asıl dikkat edilmesi gereken husus, “PKK Operasyonu Washington İçin Sürpriz Oldu” ana başlığı taşıyan ropörtajın ayrıntılarında.

Bakın, Jamis Jeffrey Şafak Terzi’nin “Kürt Açılımı siz Ankara’da Büyükelçiyken başlamıştı.. Açılım sizce bir çıkmaza mı girdi?” sorusuna verdiği yanıtta şöyle diyor: “Umarım öyle olmaz! …Eğer böyleyse bu bir trajedi olur!”

Bak bak bak. Efendim, Açılım sona ererse bu bir trajedi olurmuş.

Yani, James Jeffrey’in demesi o ki. “Allah muhafaza, Türkiye’yi bölüp parçalamak, üniter düzenini yerle bir etmek, laik rejimini yıkmak, Lozan’ı yok sayıp Sevr koşullarını kabul ettirmek için onca madrabazlık yaptık, onca kumpaslar kurduk, uyduruk davalar açtırdık; uyuduk uyandık tuzaklar kurduk; onca emek boşa mı gitsin! 90 yıl sonra Mustafa Kemal’in askerlerinden öç alacaktık, yediğimiz dayak kâr mı kalsın? Irak’ın, Libya’nın petrollerini ele geçirdik, Suriye’ninkini yutmak için de her madrabazlığı yapıyoruz, sıra tam Türkiye’nin el değmemiş petrol rezervlerini lüpletmeye gelmişken, elim hamur karnım aç geri mi dönelim!”

Adam neredeyse ağlayacak!

Ya, o kadar emek sarfetmişler, kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırıp geri dönmek isterler mi?

Elbette felaket olur emperyalizm için!

Türkiye için mi, ulusumuz için mi? Sefa olacağına kuşku mu var, en büyük düşmanın yenilgisi başka nasıl tanımlanır.

Gazeteci Şafak Terzi durur mu yine soruyor: “Peki, siz Ankara’dayken Kürt Açılımı’nın başarılı olabileceğine dair herhangi bir umudunuz var mıydı?”

James Jeffrey’den el cevap: “Evet 2009-2010 yıllarında bile hareketi görebiliyordum. Ve tüm bunlar AKP Hükümeti sayesindeydi, onlar bu süreci destekledi. Ancak desteklemeye de devam etmeleri gerekiyor.”

Neymiş? AKP desteklemiş. Ne zaman? Oslo görüşmeleri yapılıp inkar edilirken. İmralı diye anılan 40.000 kişinin katiliyle açılım, çözüm süreci görüşmeleri yapılıp inkar edilirken.

Peki hep yapıp hem inkarın sebebi neydi?

Yapılmasının sebebi “Koltuk aşkı”dır kuşkusuz. Üstelik ye Allahım ye, tutan da yok! Peki inkarın sebebi ne, diyeceksiniz. Anlattıklarımızdan çıkmıyorsa, açıkça yazalım “Ayakkabı fiyatlarındaki fahiş artıştır!”

Ne diyordu James Jeffrey “Açılımın Bitmesi Felaket Olur!”

Çok haklı!!!