Tire’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Küçük Kömürcü Köyü’nden Tire’ye öğrenci taşıyan Hüseyin Kıvrak yönetimindeki 35 ZUA 66 plakalı servis minibüsü yoğun sis nedeniyle bir anda kontrolden çıkarak 22 metrelik uçuruma yuvarlandı. Takla atan minibüste bulunan 11 öğrenciyi ölmekten ağaçlar kurtardı. Hafif yaralanan 9 öğrenci Tire Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kazada, büyük bir şans eseri 9 öğrenci hafif yaralandı. İddiaya göre, Güme dağında bulunan Küçük Kömürcü mahallesinden İstiklal ve Şehit Ali İhsan Kalmaz okullarına öğrenci taşıyan Hüseyin Kıvrak yönetimindeki 35 ZUA 66 plakalı öğrenci servisi, Kömürcü Geçidi yakınlarında yoğun sis nedeniyle yoldan çıkarak, yaklaşık 22 metrelik uçuruma yuvarlandı. Takla atan minibüste olası bir faciayı ise arazide bulunan ağaçlar engelledi. Büyük bir panik ve korku yaşayan öğrenciler ambulanslarla Tire Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.
ÇOK KORKTULAR
Onur Ege Gezer (9) adlı öğrencinin ayağının kırıldığı kazada, Onur Yaşar (8), Ayşegül Efe (10), Furkan Efe (9), Barış Elmas (13), Osman Dündar (12), Neslihan Gezer (13), Semiha Gezer (12) ve Mahmut Dündar (8) adlı öğrenciler ise hafif yaralandı. Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu ve Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, öğrencileri hastanede ziyaret ederek ‘Geçmiş olsun’ dedi. Kaymakam Demirezer, kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek, “Can kaybı olmaması hepimizi sevindirdi” diye konuştu.
Kazayı hafif yaralanmalarla atlatan öğrencilerin aileleri olayı duyar duymaz Tire Devlet Hastanesi’ne akın etti. Öğrenciler bir süre kontrol amaçlı müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildiler. Kaza ile ilgili Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’nca soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi