Haber: Dilek Ayvalı

Konunun yakın takipçilerinden Tire Dağ Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Özen, kurumları ve halkı imza toplamaya davet etti.
Özen, “Dağlarından bal damlayan köylerimiz, enerjiye feda edilemez” dedi.
Jeotermal ile başı dertte olan ve kuruyan ağaçlarla gündeme gelen komşu İncirliova ve Germencik’ten sonra Tire köylerini de jeotermal endişesi sardı. Bir firmanın jeotermal konusunda gerekli izinleri alarak Tire’nin en verimli arazileri olan Başköy, Ortaköy, Yemişler, Akmescit ve Armutlu köylerini içine alanda etüt çalışması yapması köylüleri endişelendiriyor. Sosyal medyadaki paylaşımların ardından Tire’deki tüm çevrelerin tepkisine yol açan olayla ilgili Tire Dağ Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Özen de açıklama yaparak, kurum ve kuruluşları birlik olmaya davet etti. 
Yücel Özen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu,
“Haydi, Tire Dağ Köylüleri! Haydi, Ziraat Odası. Haydi kooperatifler. Haydi, yerel yöneticiler. Görev başına. Sayın kaymakamımızı verdiği demecine sahip çıkmaya davet ediyoruz. 29 Mayıs 2018 günü, sayın kaymakamımız başkanlığında toplanan Mal Müdürümüz, İlçe Tarım Müdürümüz, bu konuyla ilgili toplanmıştı. Toplantı sonrası Sayın Kaymakamımız açıklama yaparak ‘Muhtarlarımızın kaygılarını dinledik. Tarımsal Kalkınma ve Ürün kalitemize olumsuz etki edecek durumların her zaman karşısında oluruz. Bu noktada köylülerimizin içi rahat olsun. Üreticimizin yanındayız.’ demişti.  Ancak bugün Çevre Bakanlığı’nın sitesinde 18.07.2018 tarihli ÇED raporu kabulü yazısını görüyoruz. Dağlarından bal damlayan köylerimiz, enerjiye feda edilemez. İkinci bir İncirliova faciasına izin vermemeliyiz. Tüm köylülerimizi imza seferberliğine ve idari mahkemeye karar durdurma çalışmasına davet ediyoruz. ÇED süreci başlatıldı.”
Yücel Özen, bahse konu duyuruyu da bu şekilde paylaştı: 
“İzmir ili Tire, ilçesi Başköy mahallesi, Yayla Yakası mevkii, 248 ada 6 numaralı parsel (5431,36 m2) mevkiindeki POZİTİF ENERJİ MÜHENDİSLİK PROJE TAAHHÜT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından yapılması planlanan 1520 Ruhsat Numaralı Sahada Jeotermal Kaynak Arama Amaçlı Sondaj Faaliyeti projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” 




Editör: Haber Merkezi