Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yoğun bir çalışmanın ardından, Ödemişli taksici Hasan Bağ’ı öldüren şahısları Aydın’ın Söke ilçesinde yakaladı.
Ödemiş ilçesinde, 63 yaşındaki taksici Hasan Bağ'ın başından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan Cüneyt G. ve Volkan G. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İki kardeşin amcası Seyfettin G. ile tutuklanan Cüneyt G.’nin nikahsız olarak yaşadığı ileri sürülen eşi H.K., mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Ödemiş ilçesinde, taksici 63 yaşındaki Hasan Bağ'ın başından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesi olayına karıştıkları ileri sürülen 1'i kadın, 3 kişi, Aydın'ın Söke ilçesinde gözaltına alınarak Ödemiş’e getirilmişti.
Ovakent Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 9 Kasım gecesi devriye görevi yaparken Çamlıca ile Küre köyleri arasındaki yolda yoğun kan lekeleri olduğunu fark etti. Kan lekelerini takip ederek ormanlık alana giren jandarma ekipleri, başından av tüfeğiyle vurulmuş bir erkek cesedi buldu. Cesedin, Mezarbaşı Taksi Durağı'nda yıllardır taksicilik yapan üç çocuk babası Hasan Bağ'a ait olduğu belirlendi. Bağ'ın cüzdanı ve 35 FD 731 plakalı taksinin gasp edildiği tespit edildi. Bağ'ın gasp edilen taksisi aynı gün Aydın'ın Söke ilçesi Konak Mahallesi'nde polis tarafından terkedilmiş olarak bulundu.
Jandarma, taksinin geçtiği yerdeki mobese ve işyerlerinin güvenlik kameralarından öldürülen Hasan Bağ'ın taksisine en son müşteri olarak 29 yaşındaki Cüneyt G., kardeşi 27 yaşındaki Volkan G. ve Cüneyt G.'nin nikahsız olarak birlikte yaşadığı ileri sürülen 18 yaşındaki H.K.'nın bindiğini belirledi. Bunun üzerine, jandarma, Söke polisinin de katıldığı bir operasyonla 3 kişiyi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan şüpheliler, Ödemiş'e getirildi. Jandarmadaki ilk sorgularında suçunu itiraf eden şüphelilerden Cüneyt G., olay günü aşırı alkollü olduklarını belirtip, "Kurban Bayramı nedeniyle Söke'den Ödemiş, Birgi beldesindeki bir çiftlikte çalışan amcamızı ziyarete gelmiştik. Dönüşte bir taksiye bindik. Yolda, taksiciyle ücret nedeniyle aramızda tartışma çıktı. Bunun üzerine taksiciyi indirip, çiftlikten çaldığımız tüfekle başından vurup, öldürdük" dedi.
Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve iki kardeş Cüneyt ve Volkan G. tutuklanarak Ödemiş Cezaevi’ne gönderildi.
Muhabir: Haber Merkezi






