Haber: Tolga KIZGIN


Ödemiş’in Bengisu Mahallesi Yavuz Selim Çıkmazı’n tek katlı müstakil bir ev çıkan yangın sonucunda tamamen kullanılamaz hale geldi.
 Yangında can kaybı olmadı. Evde 3’ü çocuk 5 kişinin yaşadığı öğrenilirken, yangın sırasında evde bulunan 1,5 yaşındaki kızını, anne Dilek Yayla dışarı çıkardı. Anne Dilek Yayla’nın feryadını duyan çevre sakinleri ve vatandaşlarda yardımına koşarak can kaybını önledi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında ilk olarak evin çatısı, ardından eşyalar alev aldı.
İzmir Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğüne bağlı Ödemiş 110 ekiplerinin olay yerine gecikmeli gelmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Ardından itfaiye araçlarında ki su sıkıntısı da yangının söndürülmesini geciktirerek vatandaşların tepkisini olumsuz yönde daha da körükledi. Dede Özcan Yayla, baba Mehmet Yayla sinir krizi geçirdiler. Mehmet Yayla 112 acil servis ekipleri tarafından Ödemiş Devlet Hastanesine kaldırılırken, acılı aileyi komşuları teselli etti. 3’ü çocuk 5 kişinin yaşadığı ev tamamen küle dönerken, evde ki eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi. Kış soğuklarının etkisini gösterdiği bu günlerde komşuları ve çevredeki vatandaşlar, şanssız aileye yetkililerin el uzatmasını istediler. Baba Mehmet Yayla’nın bir lokanta da işçi olarak çalıştığı öğrenildi.  

Editör: Haber Merkezi